2009-07-09 116 views
表姐夫生日,表姐話要攪個surprised party,一呼百應。表姐預先靜靜雞book左呢度,30幾個人,開開心心,都玩左成晚。我地7點左右上到去,佈置吓,差唔多人齊喇,就通水叫表姐可以帶埋表姐夫上黎﹗嘩,壽星公一入到黎,我諗都嚇左佢一跳……就揭開左生日會的序幕了﹗因為包場的關係,食物都已經set好,就好似d mini buffet咁,有雞翼呀、春卷呀、咖哩角呀、泰式魚餅呀、沙律、黑椒牛肉粒、白汁腸仔意粉、煙肉腸仔、雜菜湯等等,仲有大量不停refill飲品供應,檸茶檸水、fruit punch、奶茶咖啡、汽水等等;食物質素都幾ok,我自己最欣賞就係個黑椒牛肉粒,牛肉好鬆軟,好淋,黑椒味亦適中,我地成班人有老有嫩,個個都話好好食﹗雖然其他食物都係d簡單d嘅菜式,未能睇到廚房的真功夫,但佢呢味黑椒牛肉粒,都見盡誠意了﹗同埋,我睇到其他開飯友話呢度service唔好,我又唔覺lor;成晚都有最少3個人車輪轉咁係房到幫手,不停換碟,又同我地點歌,成晚都叫好笑容,就算冇嘢做,佢都有個人stand by係度隨時準備幫手,我覺得個service都唔錯﹗呢個場平日都唔知咩人多?當日就唔覺有好多人係度
呢個場平日都唔知咩人多?當日就唔覺有好多人係度,但個廁所又會有張notice話:嚴禁毒品,貴客自重﹗咁你話平時咩人黎得多呢?
因為表姐請,所以唔知幾多錢呢?但開心的時刻係無價的,成班親戚朋友一齊癲吓,玩吓…幾多錢?唔知喇!!!!!!!
2009-07-07
Celebration