一緒一番酒場,中環Stanley 11頂樓,無敵景色同超好既環境🏙️食物OMAKASE、和食同Set都有,今日食咩交俾師傅,清酒list相當豐富,飲返枝較百搭既翠露純米大吟釀,清香,氣氛一流👍🏻帆立貝沙律,帆立貝好鮮,做沙律最啱,好清爽既感覺😙漬物味道okay,配下清酒食👍🏻海膽豆腐配黑松露,精緻到呢,海膽同黑松露個味超夾,加埋豆腐既滑,好有回甘添🫠三文魚籽茶碗蒸,精美,蛋好滑,配三文魚籽又鮮又好味😋🔔廚師發辦時間🔔《時令秋刀魚刺身》賣相一流,經過少少醃製,連一少少既腥味同泥味都無埋,加埋薑蓉豉油,好味好特別😆《北寄貝》刀功同調味都一流,有少少Lime,爽身好味🤘🏻 《角螺》超級鮮味,口感一流,相當唔錯😙《赤蝦》赤蝦壽司,配櫻花蝦蓉,一入口超濃蝦味,雙重既蝦味充滿係口腔,好正😇食個醃蘿蔔,好脆好refreshing,好適合清清個口《大尾魷魚》片片片片片成薄片後,加烏魚籽,口感由張住既魷魚變左好豐富既感覺🤩《拖羅》完全無筋,個魚味濃到一個點😳好食到痴晒線《剝皮魚》九州飼養魚,加埋條魚既魚肝,少少醋,一放入口,魚味係爆出黎,一試難忘🫣《金目鯛》師傅介紹係夜行品種既金目鯛,炙一炙,魚味好出好濃

翠露純米大吟釀

帆立貝沙律、海膽豆腐
三文魚籽茶碗蒸

🔔廚師發辦時間🔔
《北寄貝》刀功同調味都一流,有少少Lime,爽身好味🤘🏻
《角螺》超級鮮味,口感一流,相當唔錯😙

秋刀魚刺身
赤蝦壽司

《拖羅》完全無筋,個魚味濃到一個點😳好食到痴晒線
《金目鯛》師傅介紹係夜行品種既金目鯛,炙一炙,魚味好出好濃味😶‍🌫️飲返啖清酒先,黑龍 福 山田錦大吟釀,果香順喉🍶

大尾魷魚壽司
剝皮魚壽司
黑龍 福 山田錦大吟釀

《海膽》日本空運海膽,赤海膽,加入梅肉,超Creamy,海膽超豐富,爆係口入面,好正既感受🤯
《銀鱈魚》師傅係意大利取靈感後既作品,黑松露配魚,銀鱈魚油同香超夾黑松露,好特別既美味🐬
《近江和牛》日本三大和牛之一,選取肩位,最濃味,燒到三成熟,一放入口香到呢😵‍💫豐富到爆
《左口魚裙邊》師傅Signature💡來自三藩市既意念,醃一下再火炙,最後用脆海苔包住俾你,超有特色而個味道真係好滿足好難忘🫠

近江和牛壽司
左口魚裙邊壽司

每道菜式既設計同精細都代表住師傅既心思🩷相當好味而難忘既一餐🙌🏻🙌🏻
帆立貝沙律、海膽豆腐
翠露純米大吟釀