米芝蓮級既茶樓,地點方便,環境雅致,闊落舒服點心走踏實路線,食開既都有,飯燒味炒野都有既,可以慢慢揀有大缸海鮮係度,可以帶小朋友去睇鮑汁炆鳳爪,同一般酒樓個啲個汁好咸好稠既唔同,佢清得黎好夠味,唔咸但香,腍晒入晒味真係我食過其中一個最好食既鮑汁鳳爪迷你瓦罉蒸飯,正正常常,size係真係迷你既脆皮素鵝,賣相不錯,外脆有油香但唔膩,腐皮既豆味幾正,入面餡料又滑又多汁,幾好味潮州小粉果,皮算有啲厚,無太特別既潮州粉果紅裳鮮蝦水晶餃,個名好吸引,加上個人幾中意食餃,入口有啲似菜苖餃,但無乜菜,大致係一個唔係好蝦既蝦餃咁,size細細口感都算唔錯原隻蒸蝦餃,幾薄皮,入口味道相當好,蝦有成隻係度,而個蝦味都夾到個荀味,無味精而幾鮮北菇滑燒賣,燒賣既肉算肥瘦適中,細蝦既配置令佢唔會咁似蝦餃,個人係讚既最後到勞蘇食推介 —— 蟹肉灌湯餃賣相就只係一隻碗無花巧,但佢個湯既鮮味真係有蟹肉味既,飲住個湯直情好似飲緊燉湯咁,清得黎好夠料好舒服真心必食米芝蓮茶樓,都總算無失望,樣樣都好味夠味,食完唔渴而味道正,好多平凡點心都令我想返啅價錢貴啲但真係唔算天價,值得試下#店員好好想追一追野未講佢就知我哋有咩未黎#我
米芝蓮級既茶樓,地點方便,環境雅致,闊落舒服
點心走踏實路線,食開既都有,飯燒味炒野都有既,可以慢慢揀
有大缸海鮮係度,可以帶小朋友去睇

1905 views

真係我食過其中一個最好食既鮑汁鳳爪
迷你瓦罉蒸飯,正正常常,size係真係迷你既

鮑汁炆鳳爪

迷你瓦罉蒸飯

脆皮素鵝

潮州小粉果,皮算有啲厚,無太特別既潮州粉果

潮式小粉果

紅裳鮮蝦水晶餃

原隻蒸蝦餃

蝦餃

最後到勞蘇食推介 —— 蟹肉灌湯餃
賣相就只係一隻碗無花巧,但佢個湯既鮮味
真心必食

北菇滑燒賣

蟹肉灌湯餃

蟹肉湯

價錢貴啲但真係唔算天價,值得試下

#店員好好想追一追野未講佢就知我哋有咩未黎
#我一餐就叫左三個蟹肉灌湯餃