2017-12-07 4281 views
晚上約左班好姊妹去蘭桂芳飲野,咁我就同其中一個fd諗住食左晚餐先去,佢話想中菜,咁我地就搵左一間好似幾創新嘅中菜試下啦!個位置都幾方便,係蘭桂芳附近,食完方便我地行去飲野👍🏻呢間餐廳用嘅茶係蕎麥茶,味道好香,又夠曬健康!環境都舒服,裝飾同餐具都好精緻特選三精品~貪佢可以食到三款唔同嘅小菜名館叉燒王,叉燒又厚切又有咬口,蜜汁溶曬入肉質到,夠曬入味陳醋珊瑚紅海蜇頭,酸酸地都幾開胃,海蜇頭都幾爽口陳醋手拍青瓜,味道都ok銀湖天鵝酥~賣相可愛特別,都係一種創新嘅中式點心,味道香脆可口,裏面係由紫薯製造,都幾有創意糖心黑蒜燉響螺湯~燉湯好濃好香,味道同普通煲湯唔同,好足料,好養生治味抱子甘藍炒帶子~淨係睇d帶子已經覺得好正,帶子整得岩岩好,好夠味,配菜都唔錯自製菌皇醬蒸鐵棍淮山~呢個菜幾特別,我第一次食呢種食法,平時淮山通常都係用黎煲湯,估唔到咁做一味菜都唔錯,味道配埋個自製嘅醬,真係幾好味,推薦總括而言,餐廳食物質素賣相都好好,環境都舒服,中環區黎講,價錢都好合理!

特選三精品~貪佢可以食到三款唔同嘅小菜

名館叉燒王,叉燒又厚切又有咬口,蜜汁溶曬入肉質到,夠曬入味

陳醋珊瑚紅海蜇頭,酸酸地都幾開胃,海蜇頭都幾爽口

陳醋手拍青瓜,味道都ok

Type of Meal
Dinner