2017-12-02 111 views
這裡除了可以吃得特別嘅甜品外,最重要係係呢到餐牌有一個席前甜品,廚師會在你面前即時畫出一幅畫,全部材料都係可以食得,今次為了週年慶祝,特別預約確保不會沒有位置,安排座在吧枱前,當然就係選了席前甜品$348(for two),先上welcome drink兩枝test-tube 嘅飲品,士多啤梨汁,味道清新!之後就選擇畫作嘅底色,白,灰,黑,一般見到都係用黑或白,廚師推薦灰色,透明見到枱上嘅雲石紋,嘅然廚師推介就選了灰底,廚師一路在上面用了不同嘅材料開始繪畫出一個令人充滿回憶嘅畫面,用了朱古力,白椰子,黃芒果等勾劃出精美嘅圖案,利用士多啤梨糖粉同密瓜味糖粉加入點綴,配搭風乾香蕉,奶凍青檸,creamy 糖,堆成不同嘅圖案,真係又睇得又食得,戲肉係廚師在你面前用液態氮炒雪糕,充滿煙霧,夠晒特別,而且重有兩種口味雪梨青檸同竹炭朱古力,當中繪畫時廚師會將部份食材先給食客品嘗,估一估是什麼,重會讓客人在上面繪畫一吓,整個過程十分愉快開心,感覺好似同朋友有講有笑,十分親切,最後加埋客人預先想在畫上嘅句子,廚師就親切地為客人同作品拍照留念,這種感覺十分愉快!之後就慢慢欣賞同品嘗廚師為我們製作嘅作品,
這裡除了可以吃得特別嘅甜品外,最重要係係呢到餐牌有一個席前甜品廚師會在你面前即時畫出一幅畫,全部材料都係可以食得,今次為了週年慶祝,特別預約確保不會沒有位置,

之後就慢慢欣賞同品嘗廚師為我們製作嘅作品,先由奶凍青檸,入口青新帶少少辣,完來奶凍上嘅紅點有少少辣椒成份,
另外柑橘果凍味道濃郁,邊吃邊將唔同味道嘅材料混埋入口,真係另一種嘗試,而雪梨青檸味道青新,入口帶酸甜開胃,而竹炭朱古力則朱古力味道濃郁,

加埋上面嘅龍鬚糖一齊入口真系十分唔錯,最後跟餐還有兩杯餐飲選擇,我就選了camomile.lime flower.lavender tea,焗一焗茶味香,而朋友就選了raspberry.strawberry tea,味道亦好香!一黃一紅!

朋友對於我嘅安排十分滿意!而呢個環境同價錢就絕對係一個唔錯嘅選擇!
Type of Meal
Other