2017-10-15 1278 views
盛記最旺場當然係晚上的打邊爐啦。聽說想黎到盛記打邊爐的話,就必先要提早好多訂位。我個人食野比較喜歡即慶,所以都未有機會試下呢度的打邊爐。每次黎到盛記都俾呢度的佈置吸引住,四圍都係充滿藝術氣息的裝置,除左好多東西係回收裝置之外,仲有好多都係環保物料整的佈置,相當有心思。今日黎到盛記食午餐,其實有好多選擇,有快餐,亦有粉麵等。如果飲品選擇飲汽水的話,仲係玻璃枝裝果隻,懷舊之餘,用玻璃樽飲係特別好味的。醬爆牛肉飯+凍檸茶$44凍飲同熱飲同價午餐分量都算大。食物色香味都有齊。醬爆牛肉夠哂味度,仲有適量的翠肉瓜及娃娃菜,一個午餐有肉有蔬菜,好味到不得了。餐廳全場幾乎坐滿人,證明呢間餐廳的確係正。平日午餐都坐滿人,晚餐真係要提早d訂位呀。

醬爆牛肉飯+凍檸茶$44
凍飲同熱飲同價

午餐分量都算大。食物色香味都有齊。

2017-10-13
$44 (Lunch)