2011-12-30 28 views
身邊朋友極力推介"一風堂",而咁岩三眼仔先生又係拉麵狂人,今日佢生日,咁一於同佢食拉麵慶祝!!!大約7:15PM 到咗門口攞飛等位。(嘩!!! 已經有成百幾個NUMBER 喺前面等緊呀!!! )唔......食好野係要付出代價架!!! 好!我地等!!!! 等咗大約一個鍾,終於到我地喇!!! (值得一讚嘅係門口嘅侍應個個都好有禮貌,好親切。)食拉麵緊係要食豬骨湯底啦,所以決定食"赤丸"!! 湯底勁濃,好味~ 不過個人認為油咗少少!!!三眼仔先生叫咗個"雞湯豚肉拉麵"勁濃嘅雞湯,超正!! 最重要係唔油膩!!*** 好驚喜呢度係同日本一樣,只要個碗仲有湯剩,佢地都可以為你加麵架!! ***因為得2個人食,食得唔多,所以淨係叫多咗個"千層餃子"嚟送麵。唔知係唔係個麵油膩咗啲,所以呢個餃子酸酸地又幾好食!!總之一句講晒:驚喜之作!!!

食拉麵緊係要食豬骨湯底啦,所以決定食"赤丸"!!
"赤丸"
湯底勁濃,好味~ 不過個人認為油咗少少!!!

三眼仔先生叫咗個"雞湯豚肉拉麵"
雞湯豚肉拉麵
勁濃嘅雞湯,超正!! 最重要係唔油膩!!

"千層餃子"
唔知係唔係個麵油膩咗啲,所以呢個餃子酸酸地又幾好食!!

總之一句講晒:驚喜之作!!!
2011-12-29
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday