CHUTNEY

朋友就黎生日,次次食黎食去都係西餐,所以今次就諗住轉下口味,試下高級版印度菜🫶🏻👳🏼‍♀️去之前上網已經見到裝修好靚,去到一開𨋢門,簡直好似去左印度皇宮咁🤩🕌而且啲碟同餐具都好有印度風味💚我早過朋友到,所以係等緊佢之制,店員就俾左一碟仔小食我係啲nachos 入面有啲胡椒粒,幾好食,同埋個店員好貼心咁提醒我下面嗰啲粒粒淨係裝飾,唔食得🤣🤣我地之前係dining city book 左,所以會有個特別嘅menu有前菜,主食同甜品,我同朋友有2 個人,可以試2 款前菜同2 款主食🥳第一款前菜叫左Keema Pav,即係係羊肉碎,再俾埋幾塊麵包你餸,啲羊肉一啲都唔臊,同埋唔會太重口味,個麵包仲要焗到熱辣辣同埋外脆內軟,配埋一齊食真係好夾😋第二款前菜叫左Angara Murgh Tikka, 即係用印度香料醃左嘅雞肉,上面啲醬係乳酪+ 薑+蒜,聽落好似好奇怪嘅組合食落口原來係咁夾,啲雞肉都好嫩滑。仲要佢啲前菜都算大碟,唔係食一啖就冇個啲🤪到主食了❤️‍🔥 我地叫左Old Delhi Butter Chicken 同Chutney Signature Dal, 咖喱入面都有好多舊肉,絕對唔係hea

而且啲碟同餐具都好有印度風味💚

我早過朋友到,所以係等緊佢之制,店員就俾左一碟仔小食我

Keema  Pav

Angara  Murgh  Tikka

Old  Delhi  Butter  Chicken  &  Chutney  Signiture  Dal

到主食了❤️‍🔥 我地叫左Old Delhi Butter Chicken 同Chutney Signature Dal, 咖喱入面都有好多舊肉,絕對唔係hea 你,有濃郁嘅正宗咖喱又點可以少得naan bread🤓
Garlic  Naan  &  Butter  Naan

每一個主食可以叫一款,我地就叫左Garlic Naan 同Butter Naan 試,我就鍾意Garlic 多啲,因為每一啖都有蒜蓉味,啱哂鍾意重口味嘅我,但朋友就鍾意奶油多啲,2 款都咁好食!
Garlic  Naan  &  Butter  Naan

佢啲份量都唔會同你客氣,每人有兩大塊naan bread, 大過我隻手好多好夠飽🤰🏻
Ras  Malai

最後因為事先同左店員講係慶祝生日,所以佢地都係甜品度送個生日牌同俾支蠟燭我哋,個甜品好似一粒蛋糕浸左落去啲糖水咁,我地就唔太識欣賞🤣同埋美中不足就係佢唔會幫我地寫生日朋友嘅名係個牌度

店員全部都好nice 幫我地影相,仲要勁貼心提我地搽唇膏先🫶🏻🤣最後仲張即影即有痴係張卡度送俾朋友,總括而言,我同朋友都好滿足,係一間好值得去嘅餐廳,會再黎慶生💗🥰
2023-04-01
$300 (Lunch)
Celebration
Birthday