2021-11-17
好耐無食川菜啦 今次去咗#烏蠅館 食冒菜〰️ 烏蠅館環境都整潔 寬落👍設計都有中式懷舊風既感覺 食物方面 我覺得性價比相當高☺️!🔺冒菜 豪華單人C餐 $78(任配6款配菜) +鵝腸 豬黃喉 墨魚仔肥牛•鴨血•牛筋•豬大腸•風琴豆腐串•娃娃菜 然後麻辣湯(小辣) +$5薯粉 一定一定要嗌豪華C餐❣️送多3樣餸架🤣 一上枱大大碗 超多超多蒜 i love it 🥰 好正!似係打邊爐 樣樣餸都有啲 份量仲要唔少☺️薯粉都好多 食得好滿足😋味道方面 可能我高估咗佢既辣度 小辣係一啲都唔辣🤣麻辣湯都唔係特別出色 但惹味既 如果有得揀就揀四川酸湯/藤椒湯啦 湯底特別啲 不過想辣啲就試中辣以上啦 呢間 我一定會再食😏🔺四川傳統酥肉 $36好酥脆 好香 就咁食同浸落湯都可以架😛🔺紅糖糍粑 $24紅糖無黑糖咁重味 我自己就中意紅糖多啲☺️但糍粑就好似有少少太淋身 如果可以煙靭啲就好了❣️🔺老成都酸奶 $20 (單點) $15(跟餐)我喜歡〰️💕有啲似食greek yogurt既感覺 食完重口味好啱用酸奶中和下☺️🔺冰粉 $20 (單點) $15(跟餐)冰粉賣相幾靚 晶瑩剔透 但太甜了 唔推薦〰️🔺茉莉花茶•人參烏龍茶•
🔺冒菜 豪華單人C餐 $78
(任配6款配菜) +鵝腸 豬黃喉 墨魚仔
一定一定要嗌豪華C餐❣️送多3樣餸架🤣
🔺四川傳統酥肉 $36
好酥脆 好香 就咁食同浸落湯都可以架😛
🔺紅糖糍粑 $24
🔺老成都酸奶 $20 (單點) $15(跟餐)
🔺冰粉 $20 (單點) $15(跟餐)
冰粉賣相幾靚 晶瑩剔透 但太甜了 唔推薦〰️
🔺茉莉花茶•人參烏龍茶•高山銀絲綠茶 $18(單點) $10(跟餐)