2021-11-12
去開旺角想食拉麵就揀咗一間鋪面唔係太顯眼嘅小店 叫咗兩碗拉麵一碗沾麵,一碗拉麵。🍜●「濃蝦虎蝦拉麵」($98)● .拉麵麵身比沾麵幼,所以掛湯力會比較強😃濃蝦湯本身就比較重口味,食到最尾會覺得有少少咸,唔使驚食到尾冇曬餸會好寡,因為湯底本身都已經好rich🤣🤣雖然比較濃味 但係非常好味🤩🤩蝦味非常突出!唔係一般死咸😃係蝦膏再配埋醬油嘅鹹鮮味❤️🌠虎蝦個蝦頭入面都有蝦膏🤩所有精華都收埋咗喺呢個咁細嘅頭入面🥰😍😍.🍜●「 a4和牛濃蝦湯沾麵」($148)● 因為沾麵嘅湯底畀湯麵濃好多倍 所以用粗身嘅面麵粉去中和返鹹味就啱啱好🤩粗拉麵比幼麵有咬口得多 煙煙韌韌真係好正🥰🥰.🍜●「 墨魚海膽戀」($58)● 黑色嘅墨魚餅中間包住鮮甜嘅海膽鹹鹹甜甜嘅組合真係好新鮮 同埋炸得超級超級脆🥳🥰.六點幾嗰陣入去唔使排隊,食完出嚟先七點到已經出現咗人龍😱😱😱 想食嘅話記住早啲去呀💭💭💭好味(7/⑩)抵食 (7/⑩)💭💭💭
🍜●「濃蝦虎蝦拉麵」($98)●
拉麵麵身比沾麵幼,所以掛湯力會比較強😃
🍜●「 a4和牛濃蝦湯沾麵」($148)●
🍜●「 墨魚海膽戀」($58)●
黑色嘅墨魚餅中間包住鮮甜嘅海膽
鹹鹹甜甜嘅組合真係好新鮮 同埋炸得超級超級脆🥳🥰
💭💭💭
好味(7/⑩)
抵食 (7/⑩)
💭💭💭