2021-09-09
😊🍣刺身定食 $118 🍣😊抱著試伏的心想試下一百出頭的刺身定食到底係點!講真魚生刺身實在一分錢一分貨😂食平價日本菜中伏肚痛毋庸置疑係抵死,所以本身都擔心這個價位的刺身會霉霉爛不新鮮,但親測完呢間係平靚正,定價親民,魚生都新鮮,份量十足,整體食物選擇好多,食落正常無肚痛,安心食用!~!😈😈😋👏🏻👌🏻六種刺身:三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子、北寄貝同兩大隻好厚肉的赤蝦,款款至少都有兩三件,再連一大碗白飯連些少紫菜絲在面,分量十足。🤖🤖隨定食附送的和風沙律就正常味道~ 但日式餐湯原本還以爲係一般普通麵豉湯,想不到入面除了豆腐粒粒還有兩粒蜆肉,中開伏以爲蜆肉會食到沙又無!反而食到蜆肉幾鮮甜~不錯好飲!😻👍🏻魚生解凍得幾好食落不會有放題入面廉價刺身的雪味,刺身件件都厚切大塊味道正常無腥味,收貨。🤪👅試咗丼飯同帶子海膽味道都正常 對得住價錢覺得一分錢一分貨,以平價的日本餐廳來講性價比極高,覺得相同定食在同類型鋪頭應該會定價一百中尾,一百頭的價錢有正常質素又刺身份量幾多完全超值,平有平食,又海膽又兩個定食先三百蚊叔可以落樓!人要知足長樂,幾滿意。
試咗丼飯同帶子海膽味道都正常 對得住價錢
人要知足長樂,幾滿意。