2017-04-01 648 views
又黎東廣場食晏,因為依度真係好多食肆😂😂今次同事介紹去其中一間韓國餐廳,佢之前同朋友黎食過,上次佢黎食飯、今次佢黎食拉麵😁而我就揀左個豬肉蓋飯😊其實我唔知咩叫蓋飯,但佢個賣相都幾攪笑 - 佢用個鐵平底鑊盛住d 飯同沙律菜,再用個鐵兜仔盛住d豬肉😙佢依度仲有樽泡菜放係度俾你自由添加,但我唔記得影相😂😂D泡菜佢切到細細粒,好易送口,又唔酸,好好味,用黎送飯、送麵,一流👍🏻第一口泡菜後,再後啖飯,珍珠米通常都唔會差都去邊😁再食啖豬肉,甜甜辣辣,又唔靭😘😘而且份量都好多,旁邊配椰菜同紅蘿蔔。當食到辣時,食啖旁邊的蔬菜沙律,以為係普通沙律菜,原來仲加左柚子醬,好清甜😘原本個口熱辣辣都立即降溫,而且柚子味令味蕾可以refresh一下👍🏻
又黎東廣場食晏,因為依度真係好多食肆😂😂
而我就揀左個豬肉蓋飯😊
佢依度仲有樽泡菜放係度俾你自由添加,但我唔記得影相😂😂
第一口泡菜後,再後啖飯,珍珠米通常都唔會差都去邊😁
再食啖豬肉,甜甜辣辣,又唔靭😘😘
而且份量都好多,旁邊配椰菜同紅蘿蔔。

2017-03-29
$65 (Lunch)