2020-05-21 71 views
平日收工後懶得煮,求其去咗間餐廳仔食,點知有驚喜!茶記咁嘅格局,睇餐廳名我以為係食滷味,雖然佢都真係有賣滷味,但我覺得佢最出色嘅係燒味!叫左叉燒同燒鴨,幾十蚊一個餐有飯有湯,我預佢得幾舊肉,點知黎到超大份。燒鴨真係皮脆肉嫩,而且層皮中間唔會有一舊肥油,味道剛好。叉燒睇舊肉都知好食,真正半肥瘦,燒到焦香,正!由於成日食,香港人對燒味要求真係非常高,呢間小店嘅水準真係唔差過酒店中餐廳嘅貴價燒味,而佢嘅價錢係街市燒味舖咁上下。至於醉雞卷,一入口酒味頗濃,但又唔會過濃,味道係好好,但雞肉有啲柴,我expect醉雞係要滑,覺得呢個ok但未算出色。整體就係推燒味,呢個價錢呢個質素,會經常黎
整體就係推燒味,呢個價錢呢個質素,會經常黎
密汁叉燒皇
醉雞卷