2024-01-28 1396 views
2年前朋友帶過我食呢間餐廳 感覺都唔錯前排見到好多食家推介 話轉左新menu好正咁我都突登帶多個人 一齊去試下係咪真係咁正😝******************************食物s:🍽️慢煮加拿大豬鞍架配特色酸梅蛋黄醬 ($198)慢煮豬鞍肉質厚實唔韌 火喉控制得好好預先淋上酸梅蛋黃醬一齊烤煮 令醬汁更能融入豬肉中食落酸酸甜甜咁 非常開胃又惹味 底下以薯蓉鋪墊 軟滑且充滿忌廉香味配菜嘅蘆筍同烤菇同樣出色🍝自家製冬蔭功虎蝦闊 ($158)闊條面條充分吸收冬蔭功汁 但感覺輕盈唔會食到成口都係醬汁 啱晒唔鐘意太creamy感覺嘅人加入咗炸蒜一齊烹調 口感更有層次 味道唔算好辣 唔太食得辣嘅都可以食到🍵特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48)呢杯自家每日人手沖製嘅特飲使用日本抹茶粉同明治4.3鮮奶製成抹茶味同奶味都濃 質感好厚實 好full🫖山楂玫瑰烏龍茶 ($48)港女最啱就位試埋佢哋自家研製配方嘅花茶山楂+玫瑰+烏龍茶呢個組合幾新鮮 味道都夾到飲落開胃又解膩 送意粉同肉肉都好啱******************************小結:食物質素的確比起2年前初訪更進步好多食物同飲品
2年前朋友帶過我食呢間餐廳 感覺都唔錯
前排見到好多食家推介 話轉左新menu好正咁
我都突登帶多個人 一齊去試下係咪真係咁正😝

食物s:

🍽️慢煮加拿大豬鞍架配特色酸梅蛋黄醬 ($198)
慢煮豬鞍肉質厚實唔韌 火喉控制得好好
預先淋上酸梅蛋黃醬一齊烤煮 令醬汁更能融入豬肉中
食落酸酸甜甜咁 非常開胃又惹味
底下以薯蓉鋪墊 軟滑且充滿忌廉香味
配菜嘅蘆筍同烤菇同樣出色

🍝自家製冬蔭功虎蝦闊 ($158)
闊條面條充分吸收冬蔭功汁 但感覺輕盈
唔會食到成口都係醬汁 啱晒唔鐘意太creamy感覺嘅人
加入咗炸蒜一齊烹調 口感更有層次
味道唔算好辣 唔太食得辣嘅都可以食到

🍵特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48)
呢杯自家每日人手沖製嘅特飲
使用日本抹茶粉同明治4.3鮮奶製成
抹茶味同奶味都濃 質感好厚實 好full

🫖山楂玫瑰烏龍茶 ($48)
港女最啱就位試埋佢哋自家研製配方嘅花茶
山楂+玫瑰+烏龍茶呢個組合幾新鮮 味道都夾到