eatopenstomach
eatopenstomach
Level 4
2023-02-23
Follow

前幾日喺OpenRice 搵食既時候搵到呢間好特別既餐廳,係位於西營盤既一間多國菜😋以心動不如行動既心態同朋友放工去咗trytry😌

🥘<Lamb Tagine/$198>🍽️
岩岩search 呢間餐廳既時候 呢個菜式已經係推薦No.1嚟 期待值100%🤩佢喺開蓋之前會淋酒喺蓋面到 令成個鍋香啲☺️一打開已經有好香既羊肉味飄出嚟 佢既羊肉係用杏子,李子,欖欖同薯仔炆成。羊肉整得好淋 好入味 食完都唔會痴牙 而且佢個汁鹹度適中 好適合撈飯食👍🏻配菜方面都出色 雖然只係普通既紅蘿蔔同脆玉瓜 但都唔會因為煮完淋曬 口感岩岩好 佢呢個餸會配蒸粗麥粉一齊食 我開頭以為係椰菜花飯嚟 原來係pasta既一種 營養價值高既食物 佢裡面有杏子同提子乾 口感好豐富👍🏻

🌯<Chicken Fajita/$168>🍽️
呢個上枱係分兩次上😂😂開頭我同我朋友以為佢係一碟過上 心諗點解分開 原來係燒雞還燒雞 薄餅還薄餅😂一嚟到已經咋咋聲 燒雞味勁香 份量比想像中多😂雞肉底下有洋蔥同甜椒,夾埋薄餅同牛油醬,sour cream同莎莎醬一齊食好好味👍🏻

🍕<Chicken Mushroom/$160>🍽️
佢既餅底同平時食開既pizza底唔同 雖然都係薄底 但比平時既更脆身,更香口。以新鮮雞肉烤製,pizza面上佈滿火箭菜,配搭埋蘑菇,洋蔥,甜椒,Mozzarella cheese 同蕃茄醬係個唔會輸既組合嚟👍🏻

🍖<Buffalo chicken wings with hot sauce/$108>🍽️
味道酸酸辣辣,佢既辣度係岩岩好 而且每隻雞翼都大大隻 好balance 😂😂配埋佢既辣醬食反而會過鹹😂😂就咁食都已經好夠味其實😋

🍹<Tequila Sunrise/$60>

🍸<Egyptian Mojito/$52>

……………………….……………………………………………………………
📮 Zenith Bar & Grill (西環)
西環高街48-78號恆陞大樓地下11號舖

Like