2019-01-13 108 views
冬天係約朋友打邊爐既季節!今晚,我同朋友到左旺角既吞pot食雞煲加打邊爐。我地7點半到,見到全場幾乎滿座,好彩等左一陣就可以入座。我同朋友係坐窗邊位,環境好舒服!一坐低,侍應就拎左啲調味料比我地自己加,有我最鐘意既芝麻醬!呢度有幾款雞煲,款款都好吸引,我地就覺得冬天最岩就係食胡椒豬肚雞煲,可以暖大下胃,由於我地係得兩個人,所以我地就點左半隻雞。胡椒豬肚雞煲一到,就可以聞到濃濃既胡椒味,啲雞亦都係熟左,可以即刻食,啲雞都幾滑,而啲湯一飲落去,就覺得成個人都暖哂。配料方面,亦都有好多就選擇,我地就點左羊肉片同芋絲。羊肉片都幾多,同埋唔會好羶,抵贊!呢度亦都有唔少飲品可以選擇。呢餐埋單$360蚊,食得好飽!

我同朋友係坐窗邊位,環境好舒服!

配料方面,亦都有好多就選擇,我地就點左羊肉片同芋絲。

羊肉片都幾多,同埋唔會好羶,抵贊!

呢度亦都有唔少飲品可以選擇。

呢餐埋單$360蚊,食得好飽!