2021-01-27 40 views
今個冬天寒冷日子特別多,約朋友去觀塘工業中心睇下開倉有冇野啱買,睇完再食晏,見食間雲南啊老表黑山羊湯鍋米綫,個名幾特別,餐廳牆上掛咗一幅雲南山景壁畫,招牌菜係黑山羊米綫,價錢都算經濟😉我哋都要咗牛羊雙拼米綫(細碗)細碗米綫都份量十足🤪,好似湯窩咁大🤪,朋友揀河粉,河粉似腸粉多D🤣,牛腩薄片,羊肉都算腍,羊羶味唔重,每碗都加咗幾粒豬油渣,煙煙韌韌幾好食,枱上仲放咗一樽菜脯,可以隨意添加,湯底用羊骨熬製,幾清甜,食完唔覺口乾😄小食涼拌木耳同自制豬手木耳麻辣,我哋都覺辣咗少少😅,自制豬手似燒過,豬手皮爽,完全冇多餘油脂,浸羊肉湯又幾好食喎😋食完實在太飽喇,同朋友行去藍田港鐵站,當做運動,幫助消化🤣

我哋都要咗牛羊雙拼米綫(細碗)

小食涼拌木耳同自制豬手

食完實在太飽喇,同朋友行去藍田港鐵站,當做運動,幫助消化🤣

2021-01-25
Type of Meal