2019-05-23 50 views
🌟請立即關注 IG:eat_neverland 獲取飲食資訊🌟倫哥尚品火鍋私房菜 (觀塘)闊別左倫哥有兩年,因為佢啲位實在太難book😂而我又唔係早早諗定食咩嘅人😉😌需知道食嘢係好睇心情㗎嘛!👀估唔到倫哥係觀塘開咗間大分店。容易book左好多。見到6位嘅卡位仲會有道趟門,私隱度高。抵讚。連加1 每人除返$355.5,當中包左,前菜:木耳同麻醬豆腐。中菜:花膠鮑魚同粉絲蒸聖蟶子。日菜:刺身拼盤。雞煲同火鍋🍲。 無限時,火鍋部份食物任食。相信我,其實食完佢上枱嘅嘢已經飽到上心口。任食部份係無需要encore😂前菜味道係大路野😆,中菜有火喉,保持到中菜館特色(我哋掛住影相,姐姐仲提我地要趁熱食。貼心❤️)。刺身勁新鮮厚身,好鮮甜。雞煲上枱需要焗8分鐘,每2分鐘一打開炒一炒。放心店員見到你雞手鴨腳就會過嚟幫你😂冇問題!雞煲惹味,雞肉實淨,莞西味好香。🙃但略嫌有少少唔夠入味,我建議大家可以焗多陣先食。😋食到一半可以加埋豬皮魷魚牛柏葉炒,吸晒雞煲精華,同樣惹味,但會比較油膩因為吸左煲底啲油。食完個雞煲再打邊爐,姐姐話溫泉雞湯底四個人免費,少過四個人要加錢嘅,咁我哋啱啱好四個人梗係叫個溫泉雞,感覺上抵

倫哥尚品火鍋私房菜 (觀塘)

連加1 每人除返$355.5,當中包左,前菜:木耳同麻醬豆腐。中菜:花膠鮑魚同粉絲蒸聖蟶子。日菜:刺身拼盤。雞煲火鍋🍲。 無限時,火鍋部份食物任食。
花膠鮑魚
粉絲蒸蟶子
刺身拼盤

小辣雞煲

食完個雞煲再打邊爐,姐姐話溫泉雞湯底四個人免費,少過四個人要加錢嘅,咁我哋啱啱好四個人梗係叫個溫泉雞,感覺上抵左😝。其實係椰子雞湯底,超甜,椰子🥥味重。滋補靚湯,個個都爭住飲咗兩碗。

溫泉雞

有冬瓜圈住🤔圈外溫度唔高大約69-70度,圈內就滾到卜卜卜。所以快熟嘅食物可以擺喺圈內,慢煮就擺圈外。😗呢個食法幾盞鬼。

海鮮拼盤:魚蝦蟹蜆類,好新鮮。牛肉😍肉味香濃有厚度,雖然唔可以任食,👀但岩岩好每人分到幾塊,少食多滋味。

其他火鍋配料都係:餃子🥟響鈴、魚皮、午餐肉、丸、魚滑、菜。都好味👍。

無限時間關係,同朋友傾完餓就食食完飽又傾過。

紅糖冰粉

花膠鮑魚