ෆ⃛ 海南少爺 ෆ⃛今次繼續同大家介紹海港城嘅東南亞菜!(ㅅ˘ㅂ˘)♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 海南椰子雞湯 $128 ♪ 會有一個細細的煲保溫♨︎ 飲落係有好濃嘅雞湯味仲帶點椰子嘅清香🥥!餐廳賣點係唔落味精,飲落都非常之夠味同自然,因為會keep住加熱所以食完飯飲都仲係好夠熱🍲但係可能越煲越少後尾就會覺得有啲鹹,建議大家都可以一早飲咗先(´▽`)而且入邊嘅雞肉係超級嫩滑同入味一啲都唔鞋,好有驚喜! ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25 / 5 招牌海南雞飯 $128 ♪ 食新馬菜就當然要食海南雞了🐣 雞皮爽彈連埋嫩滑嘅雞肉一齊食非常之夾(連平時唔食雞皮嘅我都會食埋hehee ✨油飯以雞湯蒸煮裹滿雞油而且粒粒分明,就咁食都好食,私心最愛辣椒醬٩ ۶ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 椰香海鮮喇沙 $128 ♪ 見佢哋嘅喇沙好似幾出名順便試埋佢哋嘅喇沙,椰奶味都幾濃,仲有森巴醬喺面可以自行添加,入邊嘅配料會有豆卜、大蝦🍤糖心蛋同魚片,豆卜索晒啲湯好入味,但大蝦就唔算好新鮮彈牙,同埋可能
ෆ⃛ 海南少爺 ෆ⃛

今次繼續同大家介紹海港城嘅東南亞菜!(ㅅ˘ㅂ˘)

 海南椰子雞湯 $128 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25 / 5
 海南椰子雞湯 $128 ♪

 招牌海南雞飯 $128 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
 招牌海南雞飯 $128 ♪

 椰香海鮮喇沙 $128 ♪
見佢哋嘅喇沙好似幾出名順便試埋佢哋嘅喇沙,椰奶味都幾濃,仲有森巴醬喺面可以自行添加,入邊嘅配料會有豆卜、大蝦🍤糖心蛋同魚片,豆卜索晒啲湯好入味,但大蝦就唔算好新鮮彈牙,同埋可能掛住影相入邊嘅米線浸得太耐口感好腍(・ε・)

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
 椰香海鮮喇沙 $128 ♪

 馬拉盞通菜 $98 ♪
菜莖幼細,菜葉好鮮嫩🌱 完全唔老(平時淨係食菜葉唔食菜莖(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)馬拉盞同蒜蓉好惹味,食到最底可能會有啲偏油,份量超級大碟兩個人都食唔晒🥗

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
 馬拉盞通菜 $98 ♪

✎ 總括:食物質素唔錯而且價錢唔貴,
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 海南少爺 (尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖