2005-05-30
好耐都冇去過奧海城, 老公話不如同老爺奶奶去試下呢間啦。五點兩個字泊完車, 上到去, 見佢話五點半先開始晚市, 行左一陣, 五點八個字入去已經有七八台客。叫左以下既食物, 分別有:小籠包(皮係好薄仲好多汁, 不過穿既, 唔好講話夾住黎打千秋啦, 夾都夾唔起, 似乎唔合格囉), 擔擔麵(叫左少辣, 下次會試下辣d 會如何), 仲有鍋貼(冇乜特別), 蔥油大餅(香港老飯店果d好味d), 肉絲兩面黃(做唔出正統既味道, 唔講仲以為係肉絲炒麵), 仲有蜜汁火腿連子風鈴夾(超甜, 而且得六個風鈴夾(類似麵包的物體) 個菜成一百蚊, 火腿先得七八片, 火腿唔係咁貴咋?醉雞: 好明顯係雪雞,睇見都唔係咁開胃。茶: 水唔夠熱, 大忌!另外順帶一提, 見隔離兩個人叫有個類似"雪菜炒年糕"既東西, 但到我地走既時侯都冇乜食過, 估計應該係唔好食的。侍應有問題, 都好快有人走埋黎問我有乜需要。茶岩岩冇晒, 打開蓋就即刻有人走埋黎refill, 基本上服務都冇乜問題, 環境亦都好理想。睇完openrice先知原來呢間野咁多人等位既, 我同老公就覺得食物要再多d 功夫。唔會特別吸引到我去排隊食多次, 唔使等位就
叫左以下既食物, 分別有:
醉雞: 好明顯係雪雞,睇見都唔係咁開胃。
茶: 水唔夠熱, 大忌!
睇完openrice先知原來呢間野咁多人等位既, 我同老公就覺得食物要再多d 功夫。唔會特別吸引到我去排隊食多次, 唔使等位就冇乜所謂。