半島酒店,服務一向有信心,呢間新開既cafe, 位於半島酒店商場地庫,同朋友傾計一流,只有五張枱,疫情關係,縮減到只有三台,是次訂座,🗓️預早約三星期,於半島酒店管網上訂座,出晒名難訂,疫情關係,比較少人出外用餐,我先訂到位⏰! 建議早上十點左右上網訂坐,機會比較大!前一日半島酒店職員會致電確認訂座📳,敬請留意,錯過咗大件事! 餐牌於官網可以參考,9成人會點下午茶套餐,套餐已包兩杯飲品🫖☕! 呢個價位,五星酒店,合理!套餐可於訂座時,通知寫上簡短祝福語,例如happy birthday🎂,happy Anniversary ❤️等等!一上餐已經好吸睛,打卡之選!本身對甜品興趣不大的我,另眼相看,樣樣都好味,唔太甜,有水準! 🍧🍨🍦🍰最愛招牌英式鬆餅,亮點招牌半島熊仔餐具🐻,是日蜜糖🍯,朱古力🍫基本上每樣甜點,鹹點,都有驚喜!我點了鮮奶咖啡☕,呢個咖啡,沖得十分之好飲,不得了,比起其他出名咖啡店,有過之而無不及! 最後送上雪糕🍦🍨,好重奶味,又滑又軟!畫上完美句號!如果喜歡佢啲餐具,可於出面shop購買!❤️感受好深就係五星酒店,服務員親切有善,服務細心,每樣都食物有介紹! 加分💯是次訂坐,復
半島酒店,服務一向有信心

一上餐已經好吸睛,打卡之選!

最愛招牌英式鬆餅,

亮點招牌半島熊仔餐具🐻,是日蜜糖🍯,朱古力🍫

基本上每樣甜點,鹹點,都有驚喜!

最後送上雪糕🍦🍨,好重奶味,又滑又軟!畫上完美句號!

如果喜歡佢啲餐具,可於出面shop購買!

❤️感受好深就係五星酒店,服務員親切
有善,服務細心,每樣都食物有介紹! 加分💯
是次訂坐,復活節公眾假期,沒有因為假期加價,價格不變!會再去encore

套餐如下
⭐⭐點點蜂蜜午後敘享 *每日下午一時至六時⭐⭐

包括經典英式烘鬆餅、蜂蜜馬卡龍、本地蜂巢蜜、半島門僮帽朱古力、軟雪糕和飲品各兩份、鹹甜美點每款各一件
拿破崙

煙三文魚配酸瓜醬三文治
巴馬火腿蘆筍撻
雞蛋西芹三文治卷

自選飲品
升級至季節限定飲品 - 熱情果凍烏龍 (每杯加 45)
咖啡☕
美式咖啡 / 特濃意式咖啡 / 鮮奶咖啡 / 意式鮮奶咖啡 / 意式泡沫咖啡 / 朱古力咖啡 / 冰凍咖啡
名茶🫖🍵
半島精選名茶 / 半島下午茶 / 伯爵茶 / 普洱 / 鐵觀音 / 香片/ 冰凍半島名茶 / 冰凍香片茶

泡沫鮮奶 / 朱古力 / 鮮橙汁 / 可口可樂 / 零系可樂 / 無氣礦泉水 / 有氣礦泉水

HKD655 兩位用👫,HKD425 🕺每位加

2022-04-17