2017-12-31 404 views
銅鑼灣食野一向都唔平, 隨便一個set lunch都要成舊水, 更何況係食buffet?呢度既semi buffet真係窮人恩物, 最平$88 有個main dish, 出面仲有意粉、沙律、甜品、雪糕、果汁同其他飲品任飲任食。main dish試左漢堡扒, 見晚市好多漢堡扒好評, 所以滿懷期待的, 不過黎到真係幾令人失望, 肉有點鞋, 肉香亦不足, 整體唔多肉汁, 調味亦普普通通, 反而配既燒汁幾好味。 相反個烤雞扒就真係要俾💯分, 首先佢唔係煎既而係烤既, 外皮香脆一啲都唔油! 雞扒肉質非常嫩滑, 切開雞油慢慢滲出, 質素奇高!雞扒用香草調味, 唔淋汁食都夠味, 大推!橙汁同蔬菜汁雖然唔係鮮榨, 但都好好味唔會太甜,飲多2杯都回本。 沙律好新鮮, 款式又多, 仲有水果添呀!唔飽既可以拿辣意粉同吞拿魚通粉食, 超好味!最後一定要食埋雪糕,我條舌頭話係D記雪糕,除非唔係。 今日有石板街同芒果味,岩晒我口味! 仲有toppings 加, 真係食得好開心。 食semi buffet都飽到捧住個肚走,埋單每位約$100 多啲啲, 真心抵!