2022-11-09 198 views
又黎大坑尋寶啦🤗哩間係Cookie Vission 隔離望住Cookie Vission由我餐前餐後都係咁長龍😵‍💫😵‍💫店面比較細 得4張二人枱😅少少逼 但都可以接受我地算好彩 好快等到位😆1️⃣❤️烤雞配牛油果醬日式三文治(HK$98)2️⃣🥴烤雞牛角窩夫Croffle(HK$78)3️⃣❤️Deconstructed Tiramisu(HK$58)結論:好處係無免加一 都幾抵食🤗 可以一試 但未必會去第二次😆
又黎大坑尋寶啦🤗
哩間係Cookie Vission 隔離

店面比較細 得4張二人枱😅
少少逼 但都可以接受
我地算好彩 好快等到位😆

1️⃣❤️烤雞配牛油果醬日式三文治(HK$98)

[4樣野入面最好食係哩個🤩
烤雞調味調得剛好 而且好足料🫢
牛油果&蔬菜都好新鮮🍃
所有野夾埋 好食👍🏼]

2️⃣🥴烤雞牛角窩夫Croffle(HK$78)

[哩碟感覺有少少參考緊Duck & Waffle
但用左烤雞感覺差好遠🥴 咁當然價錢都差好遠🤣
為左影相📸 maple syrup我一開始已經落左大半😅
好甜😅 夾落烤雞度唔太襯🙃
但如果只係croffle + maple syrup就唔錯😂
個croffle係好食嘅👍🏼 相信dessert版嘅croffle應該幾正🤔]

[好耐無食過mascarpone cream、手指餅 & 咖啡分開上嘅tiramisu🫢
其實幾好 因為可以根據自己喜好加多減少😌
半條浸左espresso再半條cream係最好食我覺得(手指餅仲系脆脆地)❤️
成條浸就會苦啲手指餅會”林”啲 但加多啲cream都唔錯(但我朋友就覺得太苦)😂
單食個cream好滑但我覺得太甜(真係比你3樣夾埋中和咖啡嘅苦)😌
但我朋友就反而好鍾意單食個cream😆
所以因人而異 哩個就係分開上嘅好處😌

4️⃣❤️Matcha Latte(HK$48)

[唔錯 打到卡📸 抹茶同奶比例適中👍🏼]

2022-04-02