2016-02-18 2412 views
Espuma剛出新meau,一於約朋友黎呢度食晚餐。之前只食過呢間啲甜品,質素同味道都幾好。唔知新meau有咩好野食呢。 先上精選沙律,蔬菜鮮甜爽脆,黑醋汁非常醒胃並刺激味蕾。而煙燻三文魚的煙燻味和咸味濃度剛剛好,魚肉嫩滑。而吞拿魚非常特別,魚肉煮到半熟狀態,而且側邊黏滿黑白芝麻,入口挺滑,係充滿吞拿魚的鮮味中帶有微微的芝麻香。 見到都流口水的焦糖單骨雞翼,雞翼香口的外層比焦糖包住,油香中帶甜味,而且裏面肉質嫩滑多汁。而且雞翼係單邊上,食用時更方便。 登登登登~黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵,寬條麵係我的至愛。香濃美味的黑松露醬,醬汁好creamy好滑。配上煙韌並好有口感的寬條麵,好食。食落唔覺得好膩,呢個煮得好有水準。 終於都上海鮮西班牙炒飯,呢個亦都係我地今次上黎食晚餐的目的,撲鼻而來的蕃茄香味,已經另人食指大動。米飯粒粒飽滿,吸收了蕃茄的味道,酸酸的好開胃,連洋蔥粒及肉腸一齊煮,口感同味道非常豐富。而且米飯質感好juices,一啲都唔乾唔硬身,係好食。海鮮材料豐富,有蝦、魷魚及青口,而且肉質爽口兼彈牙,吱上少許檸檬汁更能加強海鮮的味道。係咁濃郁蕃茄味下,啲海鮮都保持到佢地
精選沙律

焦糖單骨雞翼

見到都流口水
而且雞翼係單邊上,食用時更方便。
黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵

登登登登~
黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵,寬條麵係我的至愛
海鮮西班牙炒飯

米飯粒粒飽滿,吸收了蕃茄的味道,酸酸的好開胃,連洋蔥粒及肉腸一齊煮,口感同味道非常豐富。而且米飯質感好juices,一啲都唔乾唔硬身,係好食。海鮮材料豐富,有蝦、魷魚及青口,而且肉質爽口兼彈牙,吱上少許檸檬汁更能加強海鮮的味道。係咁濃郁蕃茄味下,啲海鮮都保持到佢地的鮮甜味,真係有水準。
Freshly Green Mojito(左)及招牌水果茶(右)

我們還叫了Freshly Green Mojito及招牌水果茶 。Freshly Green Mojito的味道清爽怡人,強烈的薄荷味中帶有酒味及青檸味,飲落好爽
。而招牌水果茶,就有好香甜的水果味,酸酸甜甜可以消滯!
2016-02-03
Type of Meal