2019-09-22 28 views
第二次黎樓下冰室了,不過今次唔係去路德圍嗰間,而係荃薈商場嗰間。個人感覺荃薈商場呢間嘅餐廳佈置比路德圍嘅更有復古味道,各種招牌裝飾路牌擺放周圍,頗有玩味有兩樣野我係必點,就係西多士同埋瑞士汁雞髀。招牌嘅雞髀依然保持到水準,首先夠入味,我覺得今次食嘅好似比上次食嘅好,因為少咗陣微微的苦澀味。肉質依然保持結實唔會因為煮太耐而鬆散。西多夠厚,入面餡料都夠,啱啱炸好,好熱身,牛油一下就溶曬今次飲品試咗綠椰冰,建議少冰,因為冰會搞到好難攪拌,所以最後我d綠豆瓊曬底黐實曬,有d可惜我母親叫咗沙律,個分量大到嚇親,好彩夠開胃食得曬,下次我應該醒少少叫個下午茶餐雞髀+沙律,咁就唔會太飽。薯角飽滿夠脆夠熱最後個吉列豬扒飯亦開胃,淨係靠汁已經可以餸曬d飯。雖然menu話製作需時,但其實都幾快,我雞髀啱啱上枱一陣,個飯就到埋,效率幾高。呢度嘅食物款式相對唔算多,唔知日後有冇機會增添芝士撈一丁呢?🤤

西多夠厚,入面餡料都夠,啱啱炸好,好熱身,牛油一下就溶曬

薯角飽滿夠脆夠熱