第三站

Station 3 Cafe
有一種餐廳係食個「回憶」,其中一間就係呢間Station 3,想當年中學聖誕同成班fd一路食,食完就玩boardgame慢慢坐,回憶中啲嘢食都幾大份又可以坐幾耐。今次心血來潮就再嚟食返回憶嘅感覺同味道。環境位置 |環境位置都算方便,喺地鐵站行5分鐘左右到,入到去我見同好耐以前食嘅布置差不多,特別係梳化啊,裝修都差唔多,成個大專回憶返晒嚟😂佢位置都幾多,坐到幾多人,而且有啲大梳化,都叫做坐得幾舒服,放下袋喺梳化都得,同樣地都係有少量board game 喺度,不過我 8點去就見大部分人都係食飯。食物方面|意式芝士焗肉醬闊條麵 $98睇落都幾大份,肉醬幾多,不過芝士覺得可以再多啲黑松露鮮菌燴意大利飯 $122呢個好似比肉醬意粉更加出色同大份,一上到嚟勁香黑松露味,而且味道唔會太鹹,意大利飯嘅軟硬度都OK,主要係幾大份啱幾個人一齊分享。雖然佢帶子唔係大粒嗰種,但佢帶子份量都唔少,整體都可以。 $98炸魚手指、炸帶子、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗款式選擇幾多,樣樣都夠熱,3個人share每人有一樣啱啱好夠分🥰真係超邪惡😹墨西哥雞翼|有6隻,雞肉嫩滑,酸酸辣辣嘅醬汁都幾開胃,平時少啲機會食到呢種味藍莓

食物方面|

意式芝士焗肉醬闊條麵 $98
睇落都幾大份,肉醬幾多,不過芝士覺得可以再多啲

黑松露鮮菌燴意大利飯 $122

黑松露鮮菌燴意大利飯

炸魚手指、炸帶子、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗

特級海鮮拼盤

藍莓乳酪
同平時飲開嘅乳酪差唔多,藍莓味都幾重

熱情果綠茶
檸檬紅茶