2018-08-02 253 views
之前係朋友的FB/IG上面見過有得意造型的甜心, 今次就自己第一次試。話說要幫Intern同事搞Farewell, 咁同事就提議不如試呢間「飲茶」。係「飲茶」門口有輛輕型貨車係度, 唔知係用黎做乜, 可能俾人打卡掛。好彩有訂位, Lunch時間非常多人排隊等位。而門口亦有好大個透明玻璃, 俾人睇到班師傅係入面整點心/食物。個場都幾大, 應該可以坐一百人。我地十幾人坐大台, 座位都幾闊落。首先上台既係一籠「雀」。其實佢係菠蘿酥, 入面都有菠蘿肉架, 酸酸甜甜。跟住黎有三籠包, 分別係橙色、綠色同白色。三種都好可愛, 個個同事都手機食先。橙色係平時食的流沙奶黃包; 綠色的係流沙抹茶; 至於豬仔造型的白色係叉燒包, 有哂含意。三種都幾好食, 我自己就推薦橙色的流沙奶黃包, 夠哂流沙, 又夠熱, 而且個奶黃味都好香。主食係櫻花蝦炒飯, 呢個份量比較少, 味道亦普通, 不過不失。其餘野食都係普通啦, 但價錢係貴的, 埋單每人都要$150以上!!!
好彩有訂位, Lunch時間非常多人排隊等位。

個場都幾大, 應該可以坐一百人。
我地十幾人坐大台, 座位都幾闊落。

2018-07-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)