2022-10-29 120 views
西區一向都好多美食,今次去左喺西營盤站附近食西班牙菜🇪🇸呢度tapas選擇好多,由於兩個人食又怕食唔晒,所以叫左一款試左先!▪️生牛肉他他配黑松露薯條 ($188)食食下先發現本身應該係薯條,但變左薯仔粒 (staff又無講聲😮‍💨),都食左就廢時出聲,不過生牛肉他他好好食,配埋薯粒都幾夾👍🏽本身想叫多兩款tapas試下,但呢度好似出名西班牙海鮮飯,點都要叫左黎試下先🤭平時食傳統啲既口味,今次試下墨魚汁。▪️西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯 ($388)一上枱嚇親!因為超大盤!青口都算幾大隻,大蝦黎講就偏細隻🫣飯量好多!感覺上3,4個人都好夠食 (但見有幾枱都係兩個人叫一盤😂),墨魚汁味都幾濃,飯粒軟硬適中,係我中意食既口感,偏向煙韌既。之後叫左杯mojito ($100) 同white sangria ($98)兩杯酒味都係比起平時飲既較重,唔中意重酒味既就要考慮下。最後食完個飯之後其實都食唔落其他野🥹如果三五知己一齊食仲正,可以試多幾款tapas,再share個海鮮燴飯都唔過份😛而且仲免收加一添
西區一向都好多美食,今次去左喺西營盤站附近食西班牙菜🇪🇸

▪️生牛肉他他配黑松露薯條 ($188)
生牛肉他他配黑松露薯條

▪️西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯 ($388)
西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯

兩杯酒味都係比起平時飲既較重,唔中意重酒味既就要考慮下。

2022-10-02
$387 (Dinner)
西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯
生牛肉他他配黑松露薯條