2022-01-20
🦐燒蝦蝦🦐📍:元朗西裕街5-11號金福閣地庫⭕️:現金、信用卡💰成人午市2.5小時放題 $268元朗依家都有流水蝦啦🦐 除左蝦係任食之外 出邊既海鮮、串燒、熱食、飲品、雪條 都係任飲任食😍一個價錢比大家食足2.5小時 有得玩又有得食!店內有好多個蝦缸 店員仲會不斷添加活蝦 又會周不時過嚟幫我地清理垃圾筒 枱面有濕紙巾、鉸剪✂️ 好貼心!整體來講食物都好豐富好多選擇 價錢唔貴 岩晒假日同一大班朋友過去玩住食🙈🔸流水蝦🔸店員同我地講 首先出去拎啲冰水🧊 再用夾夾起啲流水蝦 放起冰水到凍暈佢地1分鐘左右 就可以放落爐到燒啦!啲蝦好新鮮🙈彈下彈下咁 一開始我地未熟習 勁難先夾得起一隻🙈講反啲蝦先 流水蝦有好多種size 整體來講都幾大隻 全部蝦都好靚 重點係每一隻都有蝦膏 好新鮮 肉質好彈牙鮮甜 好爽口👍🏻🔸海鮮區、燒烤區、熱食區🔸有扇貝、貴妃蚌、魷魚、生蠔、青口、蜆、馬友魚、紅鮪、鮑魚等等 有專人起到洗海鮮同開殼 吃得好放心!海鮮全部都好新鮮 呢個價錢食到真系抵到爛 鮑魚肥嘟嘟有咬口 生蠔唔腥好肥美 扇貝都好正 我地食左好多隻😍除左海鮮之外 仲有好多燒烤食物 牛柳粒、雞軟骨、雞全翼、丸類、菇類、
📍:元朗西裕街5-11號金福閣地庫
⭕️:現金、信用卡
💰成人午市2.5小時放題 $268
🔸流水蝦🔸
🔸海鮮區、燒烤區、熱食區🔸
除左海鮮之外 仲有好多燒烤食物 牛柳粒、雞軟骨、雞全翼、丸類、菇類、蔬菜等 仲有燒麵包🥯窩夫🧇 最鐘意燒雞全翼 好惹味 自己落手落腳燒真系好有滿足感🥰另外燒雞軟骨牛柳粒都好正😍
熱食區有蒜蓉蝦、冬陰功湯、燒粟米、辣汁花螺、炒飯、蝦沙律等 時不時會換唔同既款式 我行第二轉出去個陣已經換左蟹蓋 即刻拎左幾隻食😍
🔸醬料區🔸
出邊有好多醬料選擇 有辣椒、蒜蓉、蔥 仲有牛油🧈、蜜糖等 啱晒燒烤用😍我哋最後攞咗好多蒜蓉辣椒 放喺生蠔扇貝上面用👍🏻超級惹味!除咗出邊醬料之外 枱面亦都有玫瑰鹽、孜然粉、辣椒粉 可以放海鮮調味 唔錯架🙈
🔸飲品、甜品雪糕🔸
店內有自助花茶、檸檬乾片、苦瓜茶、茶葉提供 可以拎茶壺自己沖茶!🫖
除咗呢啲之外仲有好多紙包飲品、汽水 仲有任飲啤酒和梅酒🍶
雪糕有我最鐘意既紫糯米雪條!同埋海鹽雪糕 仲有餐廳嘅自家製甜品 檸檬撻、朱古力撻等