今日行開深水埗,上網見呢間餃子店好出名,於是就嚟試吓;6點半嚟到啱啱好有位,而位置坐得都算舒服,冷氣都好夠~😊芫荽豬肉煎餃 🥟 餃子外皮煎到脆卜卜,入面餡料好豐富,豬肉肉質紮實、一咬啲肉汁就噴晒出嚟!! 芫荽份量都唔少,令佢芫荽味好突出,清新嘅芫荽香同較濃肉味好配合,作為芫荽控嘅我非常滿意!雲耳椰菜豬肉煎餃 🥟外皮同上面一樣咁正,佢有椰菜同雲耳就比較爽脆,口感比較豐富,而味道就比芫荽清爽啲,啱啲唔食咁濃味嘅人食~日式飯團 🍙 飯團用咗日本珍珠米、雲耳同牛蒡,食落飯粒煙韌,好濃牛蒡香。飯團包得夠實所以唔會一咬就散晒,我對呢個飯團好滿意!油菜  🥬 生菜嘅份量幾多,上面淋上蠔油,$20嚟講非常抵食~滷水雞翼🐔雞翼滷得有香料味,好食~湯小雲吞🦐一碗有10粒小雲吞同小小生菜,食落皮薄有肉香。日式手作芝士蛋糕 🍰 蛋糕外表顏色非常吸引!!! 表面焗到微微燒焦,入面就係芝士嘅奶白。食落蛋糕外圍係厚實嘅質感,而中間就綿滑軟身,佢表面嘅焦香同入面濃濃嘅芝士味,令層次非常豐富,本身食咗一件,最後忍唔住要嗌多一件!😂$25嚟講真係好高質素,仲好食過出面有牌子嘅芝士蛋糕。呢間餃子小店嘅餃子真係名乎其實嘅皮薄

豬肉煎餃

芫荽豬肉煎餃 🥟
雲耳椰菜豬肉煎餃 🥟
日式住家飯團
日式飯團 🍙
油菜  🥬
生菜嘅份量幾多,上面淋上蠔油,$20嚟講非常抵食~
滷水雞翼
滷水雞翼🐔
雞翼滷得有香料味,好食~
湯小雲吞
湯小雲吞🦐
一碗有10粒小雲吞同小小生菜,食落皮薄有肉香。
日式手作芝士蛋糕
日式手作芝士蛋糕 🍰

呢間餃子小店嘅餃子真係名乎其實嘅皮薄餡靚,其他小食小菜都好好食,價錢亦都合理;然後最驚喜嘅係喺呢間小店竟然會有芝士蛋糕食!!! 有咁好味嘅甜品作結,令今個晚餐特別圓滿!本身仲想食埋個布甸,可惜已經賣晒😢遲啲有機會一定要試埋其他味嘅餃子同布甸~
2021-07-10
豬肉煎餃