2019-08-08
鹹蛋肉餅飯 $25肉餅juice,一啲都唔乾身,而且有少少烚菜,好健康,唔會怕無菜食🙊菜脯肉包 $7.5我本身好鐘意食蒸包,因為中式蒸包本身自帶微微嘅麵粉甜味😊菜甫肉包大大隻,包嘅皮唔算好厚,但肉餡真係好多、好足料。包同餡嘅比例剛剛好,餡亦唔會側埋一邊,所以食每一啖都食到包同餡👍🏻古法馬拉糕 $7.5馬拉糕唔算大件,亦唔算特別出色,但勝在唔會好甜🙂香煎牛肉包、香煎韮菜包、香煎蔬菜香菇包 $15/3個包嘅底面都有煎過,表面煎成金色,好香脆。3款入邊我覺得韮菜包最好味,調左味嘅韮菜餡同煎過嘅包身好夾🤤我平時食開蒸嘅蔬菜香菇包,今次試左香煎版都唔錯。牛肉包我就麻麻,不過男朋友就話好好味😆不過我個人都係比較鐘情蒸包,因為感覺健康啲。而且煎過后,包嘅咸香味會遮蓋左麵粉嘅甜味道🙈可惜蒸包系列無出牛肉口味同韮菜口味,如果出呢2款口味,我一定會買😋糯米雞 $25糯米雞好大隻,勁多餡😍男朋友好鐘意食糯米雞,佢都話好足料、好好食。仲話食過咁多唔同舖頭嘅糯米雞,只有以前大家樂嘅一哥糯米雞有得fight,錢價卻比美心、大家樂平一截秘製叉燒腸 $19呢個腸粉唔錯啊!腸粉滑得黎又夠薄,叉燒好好味,而且份量好多,好
菜脯肉包 $7.5
古法馬拉糕 $7.5
馬拉糕唔算大件,亦唔算特別出色,但勝在唔會好甜🙂
包嘅底面都有煎過,表面煎成金色,好香脆。
秘製叉燒腸 $19
呢個腸粉唔錯啊!腸粉滑得黎又夠薄,叉燒好好味,而且份量好多,好味又抵食👍🏻👍🏻👍🏻