咁啱嚟到杏花邨,呢區餐廳真係唔算多,幾乎都喺曬杏花新城入面,有20幾間餐廳。不過對於有選擇困難症嘅我,都夠曬我煩諗食邊間。🤪望咗咁多間menu,別府駅前料理呢間最吸引到我,因為有炸雞軟骨,my favourite😜 所以最後諗都唔諗就入咗去。Lunch time時間入面嘅人唔算多,餐廳基本防疫做到足,連餐廳入面都有膠簾分隔座位👀 感覺幾有心!睇下Menu先,最近佢哋推出各款開運定食同招福定食,而招福定食價錢非常親民,最貴都係$58。開運定食價錢就相對貴啲~❤️ 牛肉讚岐手打烏冬 $44烏冬爽口彈牙,湯底清淡,無咩味精味。牛肉份量唔少,無韌亦無鬆散,都煮得幾入味。正常牛肉烏冬嘅味道,同其他舖食到嘅差唔多,唔會話係較突出。好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)❤️ 炸雞軟骨碎 $26原價$44,依家有優惠變咗$26!等到我以爲漏咗單,原來係即叫即炸🤭 上枱熱辣辣出晒煙,食落比想像中好食嘅😯 炸粉有自帶雞油香,外層酥脆,帶肉帶肥膏嘅雞軟骨大大粒,份量多,我都食唔晒。好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️(3/5)無食到佢哋嘅拉麵,我覺得佢哋價錢係合理嘅,食物中規中矩,普普通通。

❤️ 牛肉讚岐手打烏冬 $44
牛肉讚岐手打烏冬
好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)

❤️ 炸雞軟骨碎 $26
炸雞軟骨碎
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️(3/5)
$86 (Lunch)