2022-04-10 370 views
#小秘書 對港式小食 #情有獨鍾,尤其係 #雲吞麵食🤤 不過傳統bitesize嘅 #港式雲吞 已經買少見少,進化版 #雲吞 已經變到乒乓波咁大先至叫做真材實料😅 有啲舖家為咗做到平價錢,所以只可以將貨就價,好多時都係攞啲雪到冇晒味嘅蝦仔嚟做餡料,味道真係搞唔掂😑早兩日我又返去太子攞藥,誤打誤撞嚟到「錫記雲吞麵食」,一間外貌非常街坊嘅食店。估唔到佢自家製嘅港式雲吞水準都唔錯,難得食到有鮮蝦嘅味道,口感豐富,麵質又幾彈牙,佢爭咁啲 #韭黃 囉🤔 不過今時今日$30可以食得飽、味道又唔差,確係一個唔錯嘅速食選擇。

2022-04-08
$30 (Other)