2012-07-28
以下內容雖然並未試食過, 但如果搞party 搵佢落order要三思昨天考完試, 好開心約朋友, 到我家HOME PARTY, 於是早上到11:00 到第三街大發行去訂定三文魚, 帆立貝等等,臨走問一位姨姨要唔要落訂, 佢話唔洗, 仲問我三文魚厚切定薄切, 我問佢有冇 中切, 佢仲話有添, 咁我話好, 一次過來拎約好朋友 打算下午4 點30 分左右去拎.誰不知佢4點10分打個電話來同我講三文魚來貨小了, 你的訂單要取消.於是我去店問因由, 一位黑眼鏡女士, 不可一世,態度惡劣的一副咀臉說: 我無辦法架, 其他客都要取消, 又唔係得你一個, 我又冇收你訂,你鐘意可以去隔離買天呀, 我俾佢一鑊橋起我, 最令人氣結是她的態度, 一句沒貨完全可以推卸責任, 氣得我立即叫朋友去銅鑼灣買, 真係辛苦晒大發行, 大家街坊街里, 我好希望你睇到呢篇文, 檢討下你地條SUPPLY CHAIN, 收得咁多ORDER, 應該訂足咁多貨, 一句來小左, 唔等於你無責任, 浪費時間去打呢個食評都係想你改善, 同檢討下那位女職員態度.P.S 希望OPEN RICE EDITOR 會publish 呢篇食評
約好朋友 打算下午4 點30 分左右去拎.