【#茶記精選 】#聯華茶餐廳 琴日去咗依間傳統茶記幫襯,門口餐牌是日快餐啱食,唔洗考慮😄「#免翁牛扒」 係乜呢?網上資料顯示係近腰既位置,肉質較嫩👍講返依個快餐,日日唔同款,有時都唔太啱食。佢包湯及飲品,份量都好多,只係$47😄#羅宋湯 係傳港式果種,比較稀,但味道材料都夠,唯一就係唔夠熱🤔#茶走 就剛好相反,第一啖飲落有「辣咀」感覺,夠晒熱之餘仲夠香夠滑,真係正👍牛扒餐可轉意粉,都係港式比較粗身,汁就唔太夠,不過味道遠可以唔係白烚。牛扒有兩大件,都係好淋身,但唔係霉果種。依間店已經係西營盤好多年,個餐我由廿幾蚊食到而家$47,今日唔知聽日事,要多去幫襯支持♥聯華茶餐廳西環西營盤正街28號地下@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #西營盤美食 #傳統茶記 #午餐 #抵食
【#茶記精選 】#聯華茶餐廳

琴日去咗依間傳統茶記幫襯,門口餐牌是日快餐啱食,唔洗考慮😄

聯華茶餐廳
西環西營盤正街28號地下

2022-10-04
$47 (Lunch)