(Non-member)
昨晚與太太及家人共4人去食鐵板燒,之前食開第二間已多年,覺得質素越來越差所以就轉o下試和井。我叫左一份銀雪魚二人餐、豬軟骨拉麵、雜錦壽司盤和軟殼蟹三文魚飯卷。總括鐵板燒的食物質素都唔錯,服務都幾好但係唔知點解會收茶錢五蚊位,仲有就係上菜次序好亂,景然未上曬D主菜就上左甜品先。個拉麵湯底幾好味,用既麵質有D似味千拉麵果種,都OK。要彈既係雜錦壽司,有12件約一百五十蚊,但係質素就差過Neway果D自助餐既壽司好多。D飯好似求其渣買一舊咁好散、舊甜蝦壽司隻蝦梅梅o地、大部份壽司上面舊肉都唔新鮮。我覺得如果唔識做壽司就不如唔好做,好似元氣壽司咁淨係賣壽司唔做拉麵。軟殼蟹三文魚飯卷既軟殼蟹OK,但係三文魚同之前提既雜錦壽司一樣好唔新鮮,D顏色灰灰黑黑咁。如果再黎,會淨係食鐵板燒,其他野就咪啦!
個拉麵湯底幾好味,用既麵質有D似味千拉麵果種,都OK。
要彈既係雜錦壽司,有12件約一百五十蚊,但係質素就差過Neway果D自助餐壽司好多。D飯好似求其渣買一舊咁好散、舊甜蝦壽司隻蝦梅梅o地、大部份壽司上面舊肉都唔新鮮。我覺得如果唔識做壽司就不如唔好做,好似元氣壽司咁淨係賣壽司唔做拉麵。
如果再黎,會淨係食鐵板燒,其他野就咪啦!