2021-07-10 293 views
前排睇YouTube睇到youtuber介紹呢間好食,今日去咗試~不得了!叫咗三碗涼皮($24@)外賣$24+$8腐竹$24+$8豬耳$24+$8腐竹+$5雲耳收錢時佢話$109⋯我心諗唔通我心算差成咁⋯?拎個電話出嚟計完都係$101喎⋯⋯店員A都話係喎!(問佢同事店員B)你點計呀⋯店員B話有碗$40喎!(店員A問佢:邊有呀?)店員B再扮傻話豬耳+腐竹丫嘛⋯?我哋先知佢兩樣都落晒🤯🤯🤯明明佢同事答咗兩次一碗豬耳一碗腐竹,佢整「淨腐竹」,我哋都答咗佢兩次(即係佢合共reconfirm左最4次)都要整個雙拼😠😠😠忍唔住當場爆個店員B!俾人當場踢爆想呃又呃唔成 例牌話係聽錯啦⋯⋯店員A好緊張,我都同佢講,我知道唔關你事嘅,但你小心啲佢啦!我平時通常你講幾多我就俾幾多,今日因為試新店又幫人買埋兼唔想找錢先計下、拎定散紙,點知就發現咁樣~我哋係第一次幫襯呢間,但唔會有下次喇!食物方面,佢個涼皮味道不錯,小辣都夠辣,辣得嚟惹味又有層次,但唔會再幫襯。*店員B係高啲瘦啲嗰個,店員A係熱情好客啲嗰個~
叫咗三碗涼皮($24@)外賣
$24+$8腐竹
$24+$8豬耳
$24+$8腐竹+$5雲耳
收錢時佢話$109⋯
店員A都話係喎!(問佢同事店員B)你點計呀⋯
我哋先知佢兩樣都落晒🤯🤯🤯
*店員B係高啲瘦啲嗰個,店員A係熱情好客啲嗰個~