2018-08-31 284 views
相信大家都聽過筲箕灣嘅東大街好多好野食,掃街、粉麵、日本菜等。今次一個住筲箕灣嘅朋友(地膽😂)帶我去打冷,鋪頭都幾近地鐵站,但要行條斜路仔先到,唔係朋友帶路都未必會知道呢頭有好野食。鋪頭都幾大,地方闊落,冷氣又夠,並設有卡位同大圓枱,一家大細黎食都坐得舒服。而且設有多部大電視,相信差唔多坐任何一張枱都睇到電視。👍🏻食物種類方面多到眼花😂,雞煲,煲仔菜,滷水野,海鮮等等,好多選擇。既然朋友黎食開,等佢發板!蜜椒薯仔牛柳粒薯仔應該走過油,外皮略脆,都用密汁包住個外皮,好惹味,口感又有層次!魚湯海味浸覓菜魚湯再加埋d蝦乾、魚乾同鮮魷魚圈,湯底好鮮味!沙爹肥牛粉絲煲呢個菜送飯一流!肥牛同粉絲份量都幾多,算抵食!下次黎開筲箕灣食野,又多間餐廳做選擇!

蜜椒薯仔牛柳粒

魚湯海味浸覓菜
魚湯再加埋d蝦乾、魚乾同鮮魷魚圈,湯底好鮮味!

沙爹肥牛粉絲煲
呢個菜送飯一流!肥牛同粉絲份量都幾多,算抵食!

下次黎開筲箕灣食野,又多間餐廳做選擇!
$150 (Dinner)