2021-06-29 9153 views
Afternoon Tea for 2($748+10%)呢個tea set 有別於平日食開果啲用三層架上, 呢度係有兩架裝滿8款鹹點同甜點既trolly去serve 客人, 每人可以揀4款鹹食同4款甜食🍰 首先staff 會同我地介紹左trolly 入面既食物, 之後再根據我地既需要去夾上碟🍽 呢度既鹹食款款都好特別, 4款入面我最鐘意鹹鹹既鵝肝醬配甜甜無花果肉既撻🥧 配搭相當特別同新穎, 撻皮係脆, 鵝肝醬綿滑再加煙韌既無花果粒, 口感好豐富🤤 甜點方面都係每人4款, 當中我最欣賞係味道balance 得好好既紫薯Expresso mousse cake 🧁 呢度既甜品全部甜度啱啱好, 啱曬鐘意健康既大家🥰 食tea 當然仲有主角scones啦😋 每人有一個原味同一個提子乾口味🍇 可以配牛油🧈或者clotted cream 再加3款唔同口味既jam 同一款honey🍯 Scones 都夠鬆軟, 不過如果可以挺身啲會好啲, 整體黎講都不錯呀茶既款式都有好多用左香港既本地品牌, staff 仲會拎住裝滿茶既木盒俾我地揀, 🉑以睇下樣先揀😌 今次揀左清清地既桂花烏龍配各款鹹甜點簡直係一流
Afternoon Tea for 2($748+10%)

茶既款式都有好多用左香港既本地品牌, staff 仲會拎住裝滿茶既木盒俾我地揀, 🉑以睇下樣先揀😌 今次揀左清清地既桂花烏龍配各款鹹甜點簡直係一流😋

呢度既tea真係要好早卜, 因為位真係唔多, 而且又咁受歡迎👏🏽 啲staff既服務態度超好, 好有耐心咁同我地介紹曬所有野, 最後經理仲會出黎問返我地意見, 傾落先知, 原來我地今期既yea係包含曬以往最受歡迎既款式, 所以今次完全係食到咁耐以黎最好食既款式😍
2021-06-26
$400 (Tea)
  • Scones
  • 甜點