2017-09-09 133 views
因為另一半生日關係, 係openrice 搵到呢間餐廳, 地點方便, 完全冇想過旺角可以有這麼好的日本鐵板燒餐廳。由於電話訂枱時已說明, 想要求鐵板上寫"生日快樂"字句, 到餐廳時發現bar 枱因有客人關係, 未能坐正對住廚師位置, 因要保持神秘關係, 起初都想點同服務員溝通, 幸好服務員好好記性, 當有客人離座時, 立刻為我地調配, 整個進餐過程都很愉快, 同廚師有傾有講, 廚師亦有留心客人進食進度, 不會太急或太慢上菜, 食材非常新鮮, 每隔一段時間都會關心客人味道是否適合, 最欣賞廚師利用蛋黃在鐵板上寫上"生日快樂", 那種心思同技巧絕對值得稱讚, 到埋單一刻服務員都能記住客人既姓氏稱呼, 我想對於我這個生客黎講, 唔會有第二間餐廳都做到呢種服務, 真心向各位食客介紹去食!
2017-09-09
$450 (Dinner)
Celebration
Birthday