2014-07-16 2348 views
剛到上環工作,發現上環永樂街,蘇杭街一帶,美食琳瑯滿目,中西日法意,一應俱全。總算幾咀刁都好,點都搵到一間啱食嘅餐廳。我男人之前經過 LA Creperie,被餐廳的特色裝潢吸引加上男人本身愛吃甜品,見到有 Crepe,就提議去試試。今天熱辣辣胃口唔係太好,就一於去試試新口味。Set Lunch 有 3 大類,價錢不同;每類,仲有 2 款選擇,款式都算多元化。當然, Set Lunch 都揀唔啱嘅,仲可以散叫。我哋分別叫咗 2 Set Lunch 主菜嘅分量,味道係今日嘅天氣同胃口,係非常之配合!到甜品,我哋分別都係揀咗 CHOCOLATE CREPE, 男人揀咗 香蕉焦糖,我就淨 CHOCOLATE ,男人胃口不算大,佢果份有香蕉焦糖覺得太豐富,食唔哂了!..... 而我就剛剛口食哂,有8成飽 ~收碟嘅 WAITER 見男人果份未食完,就問佢係咪唔啱口味,男人回答話:TOO MUCH ...WAITER 望一望我隻碟,食清光 ...( 我有啲唔好意思) =.="食完甜嘅,最後一杯黑咖啡,劃上完美句號!總括而言,食物款式多,亦都用心制作,MENU SET LUNCH 嘅配撘很貼心。服務

今天熱辣辣胃口唔係太好,就一於去試試新口味。

我哋分別叫咗 2 Set Lunch
SET LUNCH - DAILY SPECIAL ON 16 JULY 2014 (MUSHROOM)
SET LUNCH no.42 MACRO POLO
SET LUNCH
主菜嘅分量,味道係今日嘅天氣同胃口,係非常之配合!
CHOCOLATE
CHOCOLATE WITH BANANA CARAMEL

咖啡
食完甜嘅,最後一杯黑咖啡,劃上完美句號!

總括而言,食物款式多,亦都用心制作,MENU SET LUNCH 嘅配撘很貼心。服務好,環境也算舒適,午餐時間 1:15PM 後食客比較多,略為嘈雜一點,但仍可接受。

值得再去!

2014-07-16
$120 (Lunch)