2018-07-11 33 views
近排朋友轉左工係觀塘返工,所以去左佢附近既餐廳食dinner 😋我聽佢介紹觀塘有間餐廳叫魔膳廚房裝修得好靚同好有品味,所以我就同佢黎左。 😁一上樓梯就比d 畫吸引住。個門口超靚,好有魔幻電影既感覺。😈左:藍柑檸檬梳打右:荔枝玫瑰梳打兩杯顏色都好靚。😍呃like 必叫!!同埋杯野好好飲,又唔甜。 我自己就比較鐘意藍柑檸檬多d 糯米釀香辣雞翼我個人本身好懶,但又鐘意食雞翼,所以呢個無骨雞翼就岩晒我,唔會好辣。必叫。白湯配包白湯好好味,配埋包一流!!墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯我其實都唔太食得辣,但呢個我覺得唔算好辣,怕辣既人我建議你地可以試下。芝士焗瘋薯真係超好食,超過一半都係我食晒,呵呵。😘自家製海膽汁海鮮意粉呢個意粉真係無得輸,鐘意海鮮既朋友一定好鐘意,事關d 意粉入晒d海膽汁既味,又唔會好咸,必叫!!紅桑子草莓提拉米蘇打開蓋真係好靚,我影左呢個甜品超過10幾張相。btw 呢個甜品無酒味,所以唔鐘意酒精既朋友都可以點,我本人鐘意呢個甜品多過下面果個。 特級朱古力心太軟我其實第一次食配水果既心太軟,估唔到都幾夾,因為心太軟係好濃既朱古力味,甜甜的。再配上清新既水果,如酸酸的青蘋果。真係幾

一上樓梯就比d 畫吸引住。

個門口超靚,好有魔幻電影既感覺。😈

左:藍柑檸檬梳打
右:荔枝玫瑰梳打

兩杯顏色都好靚。😍
呃like 必叫!!同埋杯野好好飲,又唔甜。
我自己就比較鐘意藍柑檸檬多d

糯米釀香辣雞翼

白湯配包

白湯好好味,配埋包一流!!

墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯

芝士焗瘋薯真係超好食,超過一半都係我食晒,呵呵。😘

自家製海膽汁海鮮意粉

紅桑子草莓提拉米蘇

打開蓋真係好靚,我影左呢個甜品超過10幾張相。

特級朱古力心太軟

真係幾搭。

見到幅圖唔知點解心情都變得開心左。嘿嘿

2018-07-05
$260 (Dinner)