2019-11-08 4854 views
兩母子間唔中會相約撐下枱腳食飯,今晚就食個放題,又可以聽聽了解下靚仔工作上困難和感受,有時都要借呢啲平台都係一個好好嘅溝通方式和好感恩,一路食一路講真係幾舒服呢!而且好近地鐵只係行幾分鐘就到非常方便。環境佈置得非常之色彩繽紛!地方都算幾大,冷氣又好足夠,侍應生非常有禮貌招呼呢!介紹主菜有三款~~係可以任食任叫嘅!龍蝦汁海鮮扁意粉,黑松露雜菌意大利飯(素),香辣忌廉雞絲意粉,起初唔知道嗰份量有幾多,就叫咗頭兩款先。而且都好快送到嚟,份量就比想像中較少,之後總共各款叫多一碟。哈哈!無肉食阿仔都係差啲啲喎!於是便試下menu有介紹只加$50 烤肉拼盤~~ BBQ豬肋骨,豬手和燒春雞。份量好滿意!二人好夠食,但味道一般般,豬手肉比較香口嫩滑感,只可惜得3小舊。湯飲有二款~~黑松露雜菌忌廉湯和意式雜菜湯我哋都鍾意黑松露雜菌忌廉湯,每人一碗。前菜~~沙律吧都有好幾款沙律選擇呢!飲品種類都好特別~~咖啡奶茶檸檬茶或者係花茶等等...都係要自己沖㗎,多少隨意,我就沖咗杯胎菊茉莉花茶,清清地!甜品雪糕生果等等雖然種類不算多,不過款式都幾吸引㗎!仲有一個幾特別嘅就係自製棉花糖了,咁啱見有人整!幾好玩幾特別

介紹主菜有三款~~

湯飲有二款~~

黑松露雜菌忌廉湯和意式雜菜湯

我哋都鍾意黑松露雜菌忌廉湯,每人一碗。

前菜~~沙律吧都有好幾款沙律選擇呢!

甜品雪糕生果等等雖然種類不算多,不過款式都幾吸引㗎!

仲有一個幾特別嘅就係自製棉花糖了,咁啱見有人整!幾好玩幾特別呀!

總結~自助食物多番啲肉類會更好,環境舒服,服務唔錯有禮貌。

2019-11-04
Dinner
2019-08-19 10259 views
今日係星期五 三個女仔想搵間可以坐耐點點既餐廳享受下傾計既時光我早排上網見到有人講呢間餐廳搞自助餐可以由18:00-22:00四個鐘 錦我就立即訂座入黎環境都唔錯 枱同枱之間唔會太迫 一座底就比左個海鮮拼盆比我地 入面有龍蝦汁浸住既海鮮 有鮑魚 蝦 帶子 青口 魷魚 值得一提係海鮮都真係又大又新鮮既 佢地會按人頭比返相應份量你另外仲會比個燒肉拼盆你 話試完可以再添加牛排無味 燒排骨唔入味無bbq味 雞翼無特別 豬肉比較肥 所以食左一轉之後無再叫睇睇出面有咩食 有芝士火腿拼盆沙律吧 薯仔沙律最好味熟食方面有 兩種湯 一羅宋 一忌廉另有蒜容多士同印度脆片 比你簡熟食仲有韓國炸雞粒 牛舌 炒雜菌 茄汁同埋黑松露意大利粉 仲有串燒同鰻魚炒飯 甜品就有啫哩 布丁呀 木康布丁 奶凍 芝士蛋糕等等 芝士蛋糕最係芝士味 奶凍重奶味值得一試另有涼粉 可以自己加奶同大西米 好可惜今日無芋圓野飲都有黑啡 茶 果汁 水 等等總結:-收碟算快-食物味見refill-熟食選擇可以再多d-差品多300$既價位-性價比一般

入黎環境都唔錯 枱同枱之間唔會太迫

-差品多300$既價位
-性價比一般
2019-08-16
2020-01-03 0 views
好耐冇試過成班姊妹聚會,緊係要搵一個好地方食個靚飯。朋友係網上搵到呢間餐廳,睇相就幾好啦,而且重可以半自助任食,一於去試下啦。地點觀塘站附近既工廈入面,其實個工廈都幾舊下,d lift重要人手開關,不過似乎幾多穩世餐廳,同lif唔少年青人。餐廳唔算大,不過幾多裝飾,話哂最近多節日,而家重有高枱同矮枱。我地被安排坐高枱,哈哈,哈比人都有比人高既一日。食物選擇唔算十分多,不過絕對可以令你試到好多野,幾欣賞佢既田螺薯蓉,非常滑而且汁好好味。自助既食物就冇影到啦,因為拎得好醜樣😄😄主菜係點單既,有幾種可以任點唔洗加錢,但如果想食豪d, 例如牛牛 龍蝦,就要加錢啦。我地當然要試哂所有包左既主菜啦。意粉幾好味,飯乾身左小小,黑松露味唔夠雞非常好食,好嫰身豬肋骨不過不失。 飲品同甜品都係自助既,花茶超級出色。總結黎講,性價比高。
好耐冇試過成班姊妹聚會,緊係要搵一個好地方食個靚飯。
意粉幾好味,
飯乾身左小小,黑松露味唔夠
雞非常好食,好嫰身
豬肋骨不過不失。
飲品同甜品都係自助既,花茶超級出色。
總結黎講,性價比高。

• 法式焗釀田螺
  • 花茶
2019-12-25 397 views
上網睇到呢間餐廳好令,就約左fd去食💕上到去好似去左仙境咁,好有xmas氣氛好令🎅佢d擺設好整齊,好多裝飾,又有d好令既燈光😍Set Dinner 可以任食佢個沙律吧甜品芝士火腿炸物生果仲有得任叫d主食,我地一人叫左個先黎既係燒春雞,個表皮燒得好脆,肉質都嫩滑之後有Ribs,上面鋪左層芝士去燒,味道濃郁,而且都好大份下👍🏻呢度仲可以整爆谷同棉花糖,又有好令既杯任裝果汁真心覺得呢得所有野都好比心機整同安排,成個感覺好好,好值得黎食,仲要有半價$168再加一咋🙈🙈🙈
上網睇到呢間餐廳好令,就約左fd去食💕
上到去好似去左仙境咁,好有xmas氣氛好令🎅
前菜

佢d擺設好整齊,好多裝飾,又有d好令既燈光😍
沙律

Set Dinner 可以任食佢個沙律吧

芝士火腿
炸物

炸物

生果
仲有得任叫d主食,我地一人叫左個
燒春雞

先黎既係燒春雞,個表皮燒得好脆,肉質都嫩滑
Ribs

棉花糖

呢度仲可以整爆谷同棉花糖,又有好令既杯任裝果汁

前菜
  • 沙律吧
  • 三式芝士醬燒豬肋骨配薯角
  • 提拉米蘇
2019-12-24 262 views
放工既晚上,又係要食番餐好嚟慰藉下既時候!今次去咗觀塘既魔膳廚房,係半自助餐既形式,又係可以大吃大喝既時候!!有沙律吧,野食有ham, 意粉,沙律,炸物,面包,都幾多款式!仲有野飲同甜品,甜品都多款,係高質既!到主菜!免費既有意粉食!炒得都好香!加錢有牛扒食,牛扒一啲都唔低質,肉嫩亦都煎得好香係好食既!!㨂咗雪糕做甜品,仲有木槺布甸,cheese cake, chocolate cake同jelly!完滿!

有沙律吧,野食有ham, 意粉,沙律,炸物,面包,都幾多款式!仲有野飲同甜品甜品都多款,係高質既!

係好食既!!

2019-12-22 171 views
呢日同好朋友補祝生日🎂就特意來呢間餐廳慶祝呢間都算底食在openrice 訂位就有5折 星期五六日貴幾廿元到 有幾款意粉或飯你選任食有埋甜品沙律湯飲品簡直係底都冇人有😑味道就都可以嘅 整體來講都值得一試
呢日同好朋友補祝生日🎂就特意來呢間餐廳慶祝

2019-12-19 220 views
午餐一大班同事預約去呢度午餐, 午餐時段好多人差不多全場爆滿. 午餐menu可以選擇沙律吧+主菜. 食量少嘅人可以剩選沙律吧都夠. 黑松露蘑菇湯味道濃郁,配埋蒜蓉包更加正, 不過蒜蓉包未必時時有因為太搶手. 沙律吧選擇未必算多但味道屬中上, 有幾款貝殼粉長通粉沙律比人揀. 主菜當中bbq豬肋骨配薯菜都幾大份, ribs煮得都夠腍, 但味道可以再入味啲更好. 西冷牛扒都係好大件, 但熟嘅情度可能因為件扒太大份煎得有啲位置過熟, 幸好味道幾好.餐茶有得自己斟咖啡同花茶, 仲有自製綿花糖同雪糕, 選擇種類多而且價錢比較出面同類餐廳不算太貴, 值得再去

而且價錢比較出面同類餐廳不算太貴, 值得再去
黑松露蘑菇湯+沙律吧
Bbq豬肋骨配薯菜
西冷牛扒配薯菜
2019-12-16
$100 (Lunch)
黑松露蘑菇湯+沙律吧
Bbq豬肋骨配薯菜
西冷牛扒配薯菜
2019-12-10 292 views
到會食物整齊乾淨,朱古力mouse 蛋糕好fresh 好食,牛面肉飯好適合派對🎉送貨時間好準冇錯漏,抵食之選。A02 水蜜桃煙鴨胸沙律A15 泰式炸魚餅A17 三色芝士焗西蘭花A06 巴馬火腿卡邦尼意粉A10 泰式菠蘿海鮮炒飯B08 韓式惹味炸雞拼薯角B14 法式紅酒燴牛臉頰配飯C01 魔鬼朱古力慕絲蛋糕👆訂了以上嘅食物30人聖誕聯歡會送貨價錢合理:觀塘+$100九龍區+$200香港及新界區+$300☺

A02 水蜜桃煙鴨胸沙律

九龍區+$200
香港及新界區+$300☺
Delivery
2019-12-07 246 views
食物種類 款式都多 冷食、熱食都有海洋拼盤都尚算新鮮一路傾計一路食下野 環境氣氛 不錯食物味道尚可 不差可以接受地點方便 amp商場旁邊 容易搵到價錢尚可接受 拆扣優惠後2百左右若然沒有拆扣則有點偏貴
食物種類 款式都多

價錢尚可接受
拆扣優惠後2百左右
若然沒有拆扣則有點偏貴
2019-12-05 224 views
成日行過見佢有沙律吧,價錢又適中,好似幾吸引,終於搵左日去試,上到去即刻食下沙律,但唔太吸引,好少沙律菜,但通粉、螺絲粉沙律就有幾款,仲有薯仔沙律,唔使驚唔飽但值得讚係佢個黑松露湯,幾香,味道唔錯,同埋飲品都多選擇,除左果茶,仲有幾款花茶到主菜我叫左個厚切豬扒飯,扒係厚,但個味道麻麻,同事食咖厘牛肉,佢都話味道一般,呢個價錢加左沙律吧就ok既食完飯有雪糕,仲可以自己整棉花糖,個環境適合同朋友坐下傾下計幾舒服既
2019-10-31
2019-12-02 282 views
觀塘Lunch 又一選擇,臨近聖誕, 滿佈聖誕裝飾, 加上播埋last Xmas 簡直充滿歡樂氣氛! 講番食物,午餐有幾個選擇,意粉好味, 豬扒大大塊, 加上Salard bar 野飲甜品任食, 後生細仔一定夠飽!
2019-12-02
2019-11-27 387 views
星期日11月24號,經過OpenRice定兩位,再打電話給餐廳確認,知道自助餐每位收168元還有免開瓶費。去到餐廳服務員話星期日要收198元(😡)不收開瓶費但要餐廳提供紅酒杯每隻要收$50元(😡)最後無奈地用了餐廳的水杯去飲法國紅酒。自助餐食物選擇不多,只有兩款熱湯和一堆蒜蓉包,沙律幾款另加炸洋蔥圈和春卷,主食是免費的意大利粉,如果要食燒雞豬牛便要另外加錢。最後加了$20要了燒雞和加$30要了BBQ豬肋骨。兩款主食份量夠大,但肉質粗鞋味道一般,因為食不完所以想去打包,但打包盒要每個$30(😡)最後試了幾款甜品蛋糕味道一般,值得一題餐廳現場有即做棉花糖(😀)整體的感覺有被坑了,雖然收費不高,但消費得不舒服。
2019-11-07 372 views
新買的氣炸鍋送到來發現是壞機超唔開心,所以有一個藉口唔煮飯。於是就同Honey提議出街食飯,在網上搵半自助餐嘅餐廳,原來觀塘都有好多間,於是我地就揸車出咗觀塘搵食。又要就返泊車方便,於是就選擇咗魔膳廚房,泊喺APM再行過去都係幾分鐘。嚟到發現個門口設計好庭園feel,幾靚。入到餐廳見到排列整齊,感覺幾舒服。近門口位置先見到飲品&甜品區,估唔到款式比想像中算多職員安排好位置比我地都有講解價格收費,清楚哂收費後就出去拎野食。沙律吧除咗平時普通食開嘅沙律菜之餘,仲有泰式嘅木瓜沙律,牛肉整到好嫩好好味小食方面有咖哩角、春卷、芝士、火腿及一D蔬果餐湯有兩款,一款係雜菜湯,另一款係忌廉蘑菇湯,我同Honey都係鍾意蘑菇湯多D另外任食嘅意粉&飯就有三款,包括巴瑪火腿卡邦尼意粉、黑松露雜菌意大利飯、芝士肉醬意粉;三款黎講我比較鍾意巴瑪火腿卡邦尼意粉。另外我地再追加咗收費主菜,包括香煎西冷10oz配薯菜 & 龍蝦拼羊架 西冷煎到幾好味;羊架又唔會太羶。埋單$535@2

嚟到發現個門口設計好庭園feel,幾靚。
入到餐廳見到排列整齊,感覺幾舒服。
近門口位置先見到飲品&甜品區,估唔到款式比想像中算多
小食方面有咖哩角、春卷、芝士、火腿及一D蔬果
西冷煎到幾好味;羊架又唔會太羶。

埋單$535@2
2019-10-28
2019-11-01 352 views
之前生日來過這裡食午餐,覺得抵食,食物都幾好,週年記念都再來,知道禮拜日要198加一,諗住自助餐這個價錢都可以接受,但黎到現場先知道食物種類比午餐還要小,好多食物都要加錢先有得食,飯前都唔算太肚餓,所以只點了其中兩款無需加錢的意粉,味道只是不過不失,但我見其他食客大部份都有加錢點食物,發現追加的食物份量和賣相都好吸引,價錢都只是20-70,不過我已太飽無力再加了。估不倒最後食店送上週年小驚喜,加了好多分。
,不過我已太飽無力再加了

估不倒最後食店送上週年小驚喜,加了好多分。

2019-10-27
Celebration
Anniversary
2019-10-25 308 views
魔膳廚房的魔字給人一種有魔法的吸引力,也令人很有想象力。雖然在工業大廈裡,但裡面的裝修一點也不馬虎,桌子和桌面整齊等我排列,溫馨的燈光,墻上掛著有創意的油畫。今晚晚餐除了主菜外,前菜、飲料和甜品都是自助的,主菜是意式巴瑪火腿卡邦尼意粉,和黑鬆露雜菌意大利飯,兩份主菜雖然份糧不是很大,但是加上前菜和甜品就非常豐足了。前菜也有不少選擇,沙律菜(小番茄,沙律菜,玉米,菠蘿等),還有芝士,豬籠腸,沙拉美腸片等,當然也有餐湯。在這裡除了一般普通的飲料和花茶外,居然有蝶豆花,蝶豆花含有豐富的維他命A、C和E,最基本的功效是可以提高免疫力,促進皮膚的彈力,還可以補腦,防止胃疼和穩定情緒等等。甜品還可以找到小時候經常吃的涼粉和棉花糖。一台洗得很乾淨的棉花機,所以可以放心食用。
魔膳廚房的魔字給人一種有魔法的吸引力,也令人很有想象力。