2018-02-10 184 views
五姨媽同表姐提早喺今晚同媽咪慶祝生日!我們揀咗去旺角瓊華中心嘅至尊滿屋到食晚市放題🤤一開始我們就當然叫咗個雜錦刺身拼盤嚟食先啦,一上碟嗰陣我們都嘩咗出嚟,因除咗刺身嘅款式多之外,樣樣嘢都非常新鮮呀!刺身有我最中意食既甜蝦同三文魚,甜蝦幾生鮮同埋幾大隻,而三文魚系厚切既,而且凍冰冰好正,而三文魚既質素,encore好味過第一次落單,因為第二次既三文魚較為肥美,肥既比例多少少,反而有返啲口感。北寄貝嘅味道除咗有北寄貝本身嘅鮮味之外,仲有微微嘅甜味!饅魚嘅味道都幾鮮甜同香口,唔會有腥同泥嘅味道!我地仲叫左啲炸物, 一黎到睇落好細件,原來係因爲佢既炸粉少,而且外表都幾白淨,證明佢啲油都幾乾淨呀!仲有叫咗芝麻雞翼,烤羊架同燒五花腩,外脆內軟,而且熱辣辣,即叫即做, 正呀!仲有牛舌、芝士焗壕同炸鮮魷等等,都非常好食! 至於甜品方面除咗有基本每人一杯哈根達斯雪糕之外,仲有芝士蛋糕、泡芙、奶凍等等,啱晒最鍾意食甜品嘅我地!
五姨媽同表姐提早喺今晚同媽咪慶祝生日!
我們揀咗去旺角瓊華中心嘅至尊滿屋到食晚市放題🤤
北寄貝嘅味道除咗有北寄貝本身嘅鮮味之外,仲有微微嘅甜味!
饅魚嘅味道都幾鮮甜同香口,唔會有腥同泥嘅味道!
2018-01-21
Type of Meal