川菜係一個自己最愛食既美食,今次係openrice搵到依間叫湘蜀人家既川菜餐館,一於去試下!一到門口已被店內既裝橫吸引住,坐入去,猶豫馬上穿梭到古代江南地方,不自覺地覺得自己係一名文學士,講野都文鄒鄒起上黎.叫菜時差啲忍唔住叫起「店小二」,請寫幾個下酒菜!哈哈😆由於友人食唔到辣野,最後叫左兩個炒野加甜食!食川菜,點少得一杯鮮豆漿👍👍👍以下兩道分別係京蔥爆羊肉同溜肥腸,鑊氣好夠,羊肉不羶,京蔥加肉既配搭冇得輸!溜肥腸微辣,一啖後又急不及待再黎一啖,滑不溜口,一級正🤤🤤🤤最後點可以少得啲甜食,豆沙窩餅好正,皮簿得黎夠煙韌. 紅糖糍粑更加唔洗講,兩個字……..好食🤤一間值得推薦比大家去試既川菜館👍👍👍

叫菜時差啲忍唔住叫起「店小二」,請寫幾個下酒菜!哈哈😆

由於友人食唔到辣野,最後叫左兩個炒野加甜食!

食川菜,點少得一杯鮮豆漿👍👍👍

一間值得推薦比大家去試既川菜館👍👍👍