2021-04-19 1233 views
米線控NANA終於上線啦😽!之前一早就講咗NANA係名副其實嘅米線愛好者🍜今次帶大家食嘅係阿一豬扒酸辣米線 係港島bb既專利(因為只有港島才有分店🥲)-極力套餐:阿一真味豬扒酸辣米線配麻香海蜇 $51 (飲品+$9)係阿一梗係要食佢嘅著名阿一豬扒酸辣米線啦!一上枱已經有撲鼻嘅豬扒香 成碗睇落好紅好辣 NANA就叫做中辣 但其實不是很辣 (我諗相等於譚仔嘅五小辣)首先講吓佢個米線麵質 實不相瞞並唔係唔係我杯茶 因為佢米線偏粗偏碎 食落廉價感高 似係茶餐廳叫嘅非專業米線🥸佢個湯底都尚算出色 有麻有香 足夠嘅酸味!但就都幾油!而豬扒鬆軟入味 係會令人食完一舊有一舊嘅豬扒 但都係果句食完就會成口油 都算heavy架🧐-麻香海蜇酸酸地好開胃 成碟睇落好多 但其實個底全部都係酸菜🤣都明嘅海蜇比較成本高 如果兩個人食就會有唔太夠喉既情況哈哈!-阿一真味豬扒雞翼麻辣米線 $49其實同就咁嘅豬扒米線大同小異 只不過係多咗一樣餸:雞翼✨佢個雞翼係同豬扒既顏色外貌差唔多 都係有炸過的 但雞翼SIZE偏小 好瘦削唔夠肉 相比起豬扒啖啖肉口感有別🤔推薦指數不高!而麻辣湯底只係走酸 反而仲少左香味 所以NANA建
阿一真味豬扒麻辣米線

麻香海蜇

阿一真味豬扒雞翼麻辣米線 $49
其實同就咁嘅豬扒米線大同小異 只不過係多咗一樣餸:雞翼✨佢個雞翼係同豬扒既顏色外貌差唔多 都係有炸過的 但雞翼SIZE偏小 好瘦削唔夠肉 相比起豬扒啖啖肉口感有別🤔推薦指數不高!而麻辣湯底只係走酸 反而仲少左香味 所以NANA建議都係叫返佢個酸辣湯底 會比較好食呢☺️
阿一真味豬扒雞翼麻辣米線

整體黎講成碗米線水準達到要求 如果可以改改個米線麵質 成個米線嘅感覺絕對會昇華 但呢間真一豬扒都係值得一試/回頭的米線嘅✨
2021-04-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
麻香海蜇
阿一真味豬扒麻辣米線