2019-08-28
不是Friday但去左Mini Friday~平日星期四,同行4人有預先book位,book左7點半。但其實餐廳位置都幾大,坐唔滿。見到promotion,生日月份壽星可以額外有一個甜品送,可惜無朋友係8月生日。 一坐低就送上脆片同芝士醬。脆片真係好脆好香口,沾上芝士醬好食。餐牌有3款,普通set dinner(多數係扒餐),DIY意粉配搭,同埋散叫menu.我地3人就order左DIY pasta, 另外一位同朋友order左個牛扒餐。Set會包埋沙律,湯,咖啡or茶同甜品。正呀! 首先湯得一款,個日係雜菜湯,味道正常,唔會好水好淡,不過就嫌唔夠熱。沙律亦都不過不失,雖然係個汁係醋,但係反而覺得偏甜。我同朋友叫左個同款蒜香橄欖油source天使麵配鷄肉,另外再加煙三文魚。蒜香味夠,唔會太油。餐牌表示會有D辣,不過食落無辣味。除左本身order的配菜,另外都有D菇,食落都豐富。鷄肉就麻麻,應該係冰鮮鷄柳,口感好柴。而煙三文魚分量都幾多。整體其實不錯吃! 朋友叫左個溫泉蛋芝士忌廉source意粉配烟肉,另外加煙三文魚。個意粉好creamy,重奶油味,配料都幾多。成日覺得尼一類意粉好安全,
平日星期四,同行4人有預先book位,book左7點半。
但其實餐廳位置都幾大,坐唔滿。
Set會包埋沙律,湯,咖啡or茶同甜品。正呀!
沙律亦都不過不失,雖然係個汁係醋,但係反而覺得偏甜。
個意粉好creamy,重奶油味,配料都幾多。成日覺得尼一類意粉好安全,多數都好食。唯一就係比較膩。
最後就到扒餐啦。兩個字好食!
牛扒應該係7成熟左右,唔會好硬,有肉味。而且雖然睇相覺得唔大塊,但係都厚身。尼個價錢,表示已經做得出色。
最後最後就係我地叫左梳乎厘。尼個要推推推!不過注意要等4個字。
雖然本身有甜品,但係表示…唔好食。又見到隔離枱既梳乎厘好吸引就當然要一試。
一份有3舊,真心好濃蛋味,非常軟熟,唔會好甜。入口真係唔需要咬,配上雪糕食,好滿足!