2011-11-30
今日係本小姐生日, 一於去試下鐡板燒, 去之前當然要CC Openrice 有咩推介啦!! 見和井d comment唔錯, 所以決定試下和井來慶祝生日。7.00p.m. 到和井, 因為時間尚早, 得一個客人, 所以包場咁滯由於想睇師傅表演, so選左bar枱坐 ^.^~坐低後就叫咗個大蝦二人餐, 點餐後, 侍應更細心地解釋3種醬汁的食法!!豆腐沙拉 : 個汁酸酸辣辣, 挺開胃!三文魚刺生 : 刺生入面有冰, 要隔一陣先可以放入口, 麻麻地 巨蝦 (主角一) : 我地+$60 改食大蝦, 隻蝦真係超大隻, 爽口彈牙師父將隻大蝦在鐵板上剝殼去腸,手法純熟。我最怕成隻蝦食, 見師父斬件上, 開心到不得之了!!而且蝦蝦很鮮味, 加上我至愛的冬菇&翠肉瓜, 簡直係perfect!!! 安格斯牛扒 (主角二)塊安格斯牛扒未煎之前已經見到好令, 好多雪花。開始煎牛扒lu!~ 師父灑了點酒, 用火鎗一燒,板上的那塊肉著火了^^精彩!!師傅將牛扒切粒, 牛粒的肉質好嫩,,五成熟剛好,肉汁勁juicy,入口鬆鬆軟軟,加埋蒜片, 簡直係一流。 cho
由於想睇師傅表演, so選左bar枱坐 ^.^~
坐低後就叫咗個大蝦二人餐, 點餐後,
侍應更細心地解釋3種醬汁的食法!!
豆腐沙拉 : 個汁酸酸辣辣, 挺開胃!
巨蝦 (主角一) :
爽口彈牙
師父將隻大蝦在鐵板上剝殼去腸,手法純熟。
我最怕成隻蝦食, 見師父斬件上, 開心到不得之了!!
安格斯牛扒 (主角二)
加埋蒜片, 簡直係一流。
chopstick:龍利柳& 蝦頭(主角三):
蝦頭: 煎得好香, 仲有好多膏tim^^
炒飯: 夠乾身, 幾好
炒菜 : 都ok!!
魚湯 :
甜品-牛奶蛋白布丁-好滑!! 係一個完美的句號。
Other Info. :
個人認為以上所有食品已經夠鮮, 好夠味! 所以唔洗點醬汁已經好好吃!!
而且女師傅好nice!!