2020-05-23
由於好耐冇出街打邊爐食雞煲,今日特意黎到旺角呢間吞pot食返夠本!入到去就聞到陣好香雞煲味,就知道無黎錯地方一坐低,侍應就好有禮貌咁放低調味料比我地。調味料嘅選擇都幾足夠,值得一提d蔥都好新鮮,因為出面有d雞煲店提供嘅重好乾唔新鮮。餐廳仲好細心,提供左濕紙巾俾我哋抹手,值得一讚我地就坐正係電視前面,食雞煲閒閒地都食2個鐘,有電視睇的確唔錯haha跟住,我地首先order左個重慶麻辣雞煲,叫左一隻雞,因為驚太辣,所以就叫咗BB辣。呢個辣度啱啱,唔會令我食到最後,個邊爐湯底太辣食唔到。個雞煲黎到嘅時候,係已經啱啱好煮熟架!我地唔洗等就即刻可以食到啲雞肉好嫩滑,比起出邊好多雞煲店更加好味,食得出佢啲雞真係新鮮!而且個重慶麻辣調味都好好,有少少沙嗲味,令到整個感覺好特別。而且啲雞肉都煮到好入味添!嘢飲方面我哋就叫咗一杯大檸檬茶,佢比平時出面嘅檸茶大杯好多,兩個人飲啱啱好。我地兩個人食完成隻雞已經好飽,所以就淨係叫左幾樣餸打邊爐。韭菜餃非常出色,味道好好,皮嘅厚度啱啱好!我地仲叫左佢招牌菜芝士響鈴,係鬆脆嘅響鈴中間,有一層芝士醬,食落嘅感覺好特別,好滿足為左唔好咁濟,我地仲叫左娃娃菜。臨走前,我
餐廳仲好細心,提供左濕紙巾俾我哋抹手,值得一讚
我地兩個人食完成隻雞已經好飽,所以就淨係叫左幾樣餸打邊爐。
韭菜餃非常出色,味道好好,皮嘅厚度啱啱好!
為左唔好咁濟,我地仲叫左娃娃菜。
臨走前,我地先發現原來佢下午有午餐架!望落都好似唔錯,下次lunch time 要黎試一試佢。