2022-08-04 469 views
好耐冇黎大圍食野,係網上一search就見到好多人介紹呢間獲得米芝蓮推介既【好湯好麵】所以就決定同朋友黎試試。我地分別叫左個海龍皇湯同棉花雞,整體性價比唔算太高,價錢稍為偏貴,不過海龍皇湯絕對值得一試🤤🦀海龍皇湯 $135 (味道:4/5)海龍皇湯個湯底入味鮮甜但唔會太濃太油,飲落明顯唔係淨係用味精淆出黎既味道,海鮮配料整體都唔錯,分別有蟹肉、海蝦、帶子、蠔肉、魷魚,特別一提粒帶子咬落結實肉質帶少少甜,但隻海蝦冇咩味,而主食既陽春麵亦都口感彈牙🐓棉花雞 $98 (味道:2.5/5)棉花雞個湯底雖然都係唔會太油,但味道我個人稍嫌太咸,比較適合重口味既人,雞肉口感平滑唔會嚡,反而另我失望既係扁陽春麵,食落口太糊

🦀海龍皇湯 $135 (味道:4/5)
海龍皇湯

🐓棉花雞 $98 (味道:2.5/5)
棉花雞
2022-08-02